6 Tips voor schrijven tijdens je vakantie
Boeken & Schrijven

6 Tips voor het schrijven tijdens je vakantie

Ik ben dol op vakantie! Maar hoe combineer ik dit met schrijven? De dagelijkse routine is zo anders wanneer ik op vakantie ben. Daarom deel ik 6 tips voor het schrijven tijdens je vakantie.

Niet te veel afleiding

Schrijven gaat mij beter af als ik niet te veel word afgeleid. Afgeleid in de zin van: ik moet dit of dat doen nog doen. Dat is wat vaak thuis gebeurt en je niet helemaal kunt vermijden. Dat is waarom ik mijn schrijfdagen plan. Ik hou er niet van om teveel in mijn leven te plannen, maar dit is een van de uitzonderingen. Het schrijven van een boek heeft een bepaalde routine nodig om verbonden te blijven met het verhaal en de personages.

Op vakantie schrijf ik het liefst in de vroege ochtend. Het liefst op het balkon als dat er is. Het is de stilte van de vroege ochtend waar ik het meest de voorkeur aan geef. Mijn gedachten zijn vers van een goede nachtrust. De gedachte aan een gloednieuwe dag vol nieuwe ontdekkingen en avonturen, bezorgt me al de nodige inspiratie.

Waar ik ook ben, ik heb altijd mijn notitieboekje bij me. Ik schrijf graag wat ik zie, nieuwe adressen (om later op deze blog met je te delen :)) en het kan gebeuren dat ik inspiratie krijg voor mijn verhaal. Het is belangrijk om het onmiddellijk te noteren, voordat je het vergeet!

Mijn 6 tips voor het schrijven op vakantie

1. Vergeet je notitieboekje niet in te pakken.
2. Zoek een perfecte plek om op vakantie te schrijven. Een café, aan het strand, in je hotelkamer.
3. Als je niet alleen reist, spreek dan met je reisgenoot af hoeveel tijd je aan het schrijven gaat besteden.
4. Laat het schrijven voor het een paar dagen liggen. Dat kan soms ook de nodige inspiratie of nieuwe inzichten geven.
5. Praat over je verhaal met je reisgenoot. Het kan nieuwe inzichten geven voor je verhaal. En het is toch leuk om over je project te praten?
6. Reis naar de plaats waar het verhaal plaatsvindt. Schrijf de details op, maak foto’s … schrijf het verhaal wanneer je op die plaats bent!
Heb jij nog tips voor schrijven op vakantie?

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: