Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4
Parijs

6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Parijs is het mooist om te voet te ontdekken en dan nog het liefst zonder plattegrond. Ik snap dat dat wel spannend kan zijn, zeker als je niet bekend bent in de stad, maar zo ontdek je vaak de mooiste plekjes. De keren dat ik in Parijs was, heb ik heel wat kilometers gelopen en zo de 6 mooie straten in Parijs die je bewandeld moet hebben, ontdekt. Wandel je mee?

We gaan wandelen door Parijs!

Rue des Abbesses, Rue Lepic, afbuigend naar Rue de l’Abrevo

Onze wandeling begint  op de heuvel van Parijs, Montmartre. Ik hou van deze schilderachtige wijk. Omdat we altijd de trappen naar de Sacre-Coeur nemen, pakken we een andere route die begint bij Rue des Abbesses, richting Rue Lepic en Rue de l’Abreuvoir. Het is een prachtige wandeling en het is zo rustig dat je niet het idee hebt, dat we middenin Parijs zijn. Rue des Abbesses is een leuke straat met winkeltjes en cafés.  Een van de mooiste straatjes vind ik toch wel de Rue de l’Abreuvoir. Dit straatje kronkelt naar boven en aan het einde zie je het kleine roze huisje, La Maison Rose, waar we naar binnen gaan. Het is een heel klein, schattig cafeetje waar Franse chansons worden gedraaid. We genieten van koffie, thee en homemade wortelcake. Het is een heel gemoedelijk plekje in het rustige Montmartre.

rue Lepic Montmartre e1546618397202 - 6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Straat in Montmartre - 6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Rue Montorgueil/Rue de Martyrs

De Rue Montorgueil/Rue de Martyrs zijn een paradijs onder de foodlovers onder ons. Het zijn sfeervolle straten waar je veel eetgelegenheden vindt, evenals een keur aan boulangeries, fromageries, fruit, groenten, vis- en vleeszaken. Neem een rieten tas mee en stop deze vol met de lekkernijen voor een picknick in een park of voor een heerlijk diner in je appartement.

rue des Martyrs Paris 2 e1546618813564 - 6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Rue Cler

Rue Cler in het 7e arrondissement is een pittoresk, autovrije straat die tres tres Parisien is. Wil je de locals ontmoeten, dan moet je hier zijn! Ook voor de lekkere trek ben je hier aan de goede adres want in deze straat vind je talloze brasseries, een slager, fruit-en groentewinkel, een bakker en patisserie, fromagerie, een bloemenwinkel…noem het maar op!

Rue Cler loopt door het hart van het 7e arrondissement, een gebied dat geassocieerd wordt met de Franse adel. Je ziet er veel historische herenhuizen. Velen zijn nu de huizen van de Franse zakenelite, ministeries en buitenlandse ambassades.  Je zou deze straat het beste kunnen ontdekken door deur voor deur te openen en te genieten van de ene lekkernij na de andere. Ja, deze straat prikkelt zeker de geur-en smaakpapillen.

Rue Cler Parijs e1565091234703 - 6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Rue de Commerce

Het is blijkbaar een echt ‘winkelgeheim’, want in de rue de Commerce tref je bijna geen toeristen. Hier shopt de Parisienne haar outfits bij elkaar en luncht bij ‘le cafe du Commerce.’ In deze geplaveide straat vind je meer dan honderd winkels. Je vindt hier unieke boetiekjes en betaalbare mode, maar vooral dat je hier de lokale bevolking treft, daar krijg je het echte Parijse gevoel van. Je vindt  hier een grote variatie aan mode. Van een Zara, Promod tot een Sephora, maar ook Gerard Darell, Comptoir des Cotonniers en Cyrillus zijn hier gehuisvest.

Winkelstraat Parijs rue du Commerce - 6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

Voor de zoetekauwen onder ons vind je er ook chocolatiers en patisseries. Er is voor ieder wat wils! De toerist kom je hier dus bijna niet tegen en dat vond ik ook heel verfrissend. De rue du Commerce is echt de beste winkelstraat voor de Parijzenaar.  Het is een eenrichtingsstraat met grote trottoirs aan beide zijden die door deze charmante woonwijk loopt. Er is zelfs een mooi park waar je halverwege kunt zitten en de voeten wat rust te gunnen.

Avenue Montaigne

De avenue Montaigne is de meest luxe straat van Parijs. Hier kun je heel fijn window shoppen!  De bekende modehuizen, zoals Dior, Armani, Chanel, Versace,  Ralph Lauren, Gucci, Prada en Valentino zijn in deze straat gehuisvest als ook het bekende hotel Hotel Plaza Athénée, het prestigieuze 5-sterren hotel met haar rode luifels en haute couture suites. Tijdens de kerstperiode verrast Dior met een prachtig versierde en verlichte winkel. De laatste keer dat ik er was, was het in de vorm van een grote kerstboom. Nieuwsgierig? Check mijn dagboek uit Parijs.

Boulevard Saint-Germain

Boulevard Saint-Germain is een van de mooiste en historisch  straten van Parijs. In deze straat bewonder je de architectuur door de eeuwen heen, geniet je van een drankje in een charmant cafe (de legendarische les Deux Magots of Cafe de Flore) of koop je iets moois in een schilderachtige boetiek. Het is een gezellige en sfeervolle straat waar de fantastische boekhandel L’Ecume des Pages is gehuisvest. Hier kun je uren ronddwalen op zoek naar nieuwe verhalen of een nieuw notitieboek voor alle Parijse avonturen!

Heb jij een favoriete straat in Parijs?

 

6 reacties

  • Ilona

    Ha, ha als ik wel een plattegrond heb verdwaal ik nog….Ben te lang niet in Parijs geweest voor een favoriete straat maar ik herinner mij nog Androuet in de Rue d’Amsterdam waar wij destijds heerlijke kaas haalden om deze in het park op te eten. Ik zie nu dat ze veel meer winkels in Parijs hebben (en elders). Verder ben ik het met je eens dat je door “gewoon” in Parijs te gaan lopen vaak de leukste dingen ontdekt die niet in allerlei gidsen of online staan. Maar dat is eigenlijk overal zo. Zo is er een winkel in Amsterdam waar ze alleen (heerlijk) chocoladekoekjes verkopen, een half jaar later stond het overal in en stonden er rijen en rijen toeristen. Maar wel een aanrader als je daar eens bent. https://vanstapele.com/

  • bychristiana

    Oh wat een goede tips, ik kende ze nog niet allemaal! Parijs is inderdaad een prachtige stad om te voet te ontdekken, dan zie je zoveel meer. Wij hebben gelukkig altijd mooi weer gehad als we er waren, zelfs toen we er in de herfst en in de winter waren, dat maakt het wandelen door de stad natuurlijk wel zo leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: