5x leuke plekken in Parijs #2
Parijs

5x leuke plekken in Parijs #3

Parijs is een stad vol inspiratie. Wandel door de straten en de stad vertelt haar verhalen zelf. Deze verhalen heb ik door mijn verblijven in mijn favoriete stad opgeschreven zodat ik deze leuke plekken in Parijs met jullie kan delen op dit blog en je kan inspireren voor je stedentrip naar Parijs. Lees je mee?

#1 De typische Haussmann appartementsgebouwen in Parijs…ik maak er altijd zoveel foto’s van. Ik vind de architectuur erg mooi zoals de gietijzeren balkonnetjes en de hoge ramen. Ik ben altijd nieuwsgierig hoe men de appartementen heeft ingericht. Daarom ben ik een groot fan van de site Inside Closet waar je veel interieur inspiratie kunt vinden van Parijse appartementen.

Haussmann appartment - 5x leuke plekken in Parijs #3

#2 Het Parijse café leven

Er zijn heel veel cafés in Parijs dus genoeg om uit te kiezen! Ik hou erg van het Parijse café leven. De dag goed beginnen met een café au lait en croissants en mensen kijken. Ik kan er wel uren blijven zitten en dromen over het Parijse leven.

Parisian cafe - 5x leuke plekken in Parijs #3

#3 La Tour Eiffel

Elke keer als we in Parijs zijn, gaan we als eerste naar de Eiffeltoren. Het is onze Parijse traditie en dit keer heb ik de toren gefotografeerd vanaf Avenue Rapp. Daar is een inham (ter hoogte van nr 33, als je niet oplet, loop je er zo voorbij!), de Square Rapp, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Een hidden gem van Parijs die ik graag met jullie deel.

Eiffeltower - 5x leuke plekken in Parijs #3

#4 De boulangeries vind je bijna op elke hoek van de straat. De keuze is enorm. Broden, baguettes, gebak, croissantjes. De geur van deze heerlijkheden komt je tegemoet als je door de Parijse straten slentert. In mijn gastartikel ‘9 x de leukste patisserie adressen van Parijs’ kun je alvast heerlijke inspiratie opdoen.

Parisian boulangerie - 5x leuke plekken in Parijs #3

#5 Place des Vosges

In de wijk le Marais vind je het Place des Vosges waar het vooral tijdens de zomermaanden goed toeven is. Er wordt genoten van een picknick of van een boek in de schaduw op een bankje.  Aan dit plein vind je ook Café Carette waar je heerlijke macarons kunt nuttigen. Place des Vosges is het oudste plein van Parijs dat omringd is door herenhuizen opgetrokken uit rode baksteen. Je vindt er ook antiquairs. Het is een fijne plek om de stadsdrukte even te ontvluchten en te genieten van een gemoedelijke sfeer.

Place des Vosges e1559036002417 765x1024 - 5x leuke plekken in Parijs #3

Dit waren weer 5 leuke plekken in Parijs. Ik ben benieuwd of jij een van deze plekken weleens bezocht hebt?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: