5x leuke plekken in Parijs #2
Parijs

5x leuke plekken in Parijs #2

Parijs is een stad vol inspiratie. Wandel door de straten en de stad vertelt haar verhalen zelf. Deze verhalen heb ik door mijn verblijven in Parijs opgeschreven zodat ik deze leuke plekken in Parijs met jullie kan delen op dit blog.

#1 Een typische Parijse (straat) scène. Een Haussmann-gebouw, café op de hoek van de straat, de balkonnetjes, de prachtige versieringen op de gevels … dit is een van de (vele) dingen waarom Parijs zo haar eigen sfeer heeft. Vanaf het terrasje kun je onder het genot van een hapje of een drankje het Parijse dagelijkse leven aanschouwen, mensen kijken, inspiratie opdoen…Klinkt goed toch?

Een van mijn favoriete Parijse gebouwen staat op 29, Avenue Rapp.

Cafe Parisien 768x1024 - 5x leuke plekken in Parijs #2

#2 Een straat in Montmartre… Dwalen door de historische smalle straatjes vol met (vintage) winkels, boetieks, huizen en nog veel meer. Montmartre heeft zo haar eigen sfeer, nostalgisch, creatief, mysterieus. De wijk staat niet voor niets bekend als de kunstenaarswijk.

Straat in Montmartre 1024x819 - 5x leuke plekken in Parijs #2

#3 Het interieur van Café Castle (5, rue de Suffren) in de buurt van de Eiffeltoren. Dit is een typisch Frans café met rode luifels, een gezellig terras en goede menukaart. Steak frites en crème brulee, j’aime!

The Castle Cafe Paris 1024x797 - 5x leuke plekken in Parijs #2

#4 On top of the world… dat gevoel krijg je steevast als je op de hoogste verdieping van de Eiffeltoren staat. Parijs aan je voeten. Toen ik hier stond vroeg ik me het volgende af. Waarom geeft dat Parijs me zoveel plezier? Waarom hou ik van deze stad? Het antwoord is: inspiratie. Op elke straathoek is er iets nieuws te ontdekken. Elk arrondissement heeft zo zijn eigen karakter. De vele musea, winkels, parken, architectuur, cafés … inspiratie is overal te vinden in deze stad en is er voor ieder wat wils.

uitzicht vanaf de Eiffeltoren 1024x768 - 5x leuke plekken in Parijs #2

#5 Een avondwandeling langs de Seine en de zonsondergang bewonderen vanaf een van de vele bruggen. Romantischer kan het bijna niet!

Zonsondergang Parijs e1532951084569 - 5x leuke plekken in Parijs #2

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: