5x leuke plekken in Parijs #2
Parijs

5x leuke plekken in Parijs #1

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Deze verhalen schrijf ik op en ik fotografeer ze zodat ik deze leuke plekken in Parijs met jullie kan delen en inspireren voor als je een stedentrip Parijs hebt geboekt. 

#1 Avenue du Suffren is een straat vlakbij de Eiffeltoren. Deze avenue loopt van de Quai Branly en de boulevard Garibaldi in de buurt van de Place de la République-de-Panama en heeft vele zijstraten zoals avenues La Motte-Picquet waar je gezellige restaurants en cafe’s vindt. In de Avenue du Suffren heb ik de vorige keer ook nieuwe eetgelegenheden ontdekt, zoals

Villa Verdi – Italiaans restaurant (nr 42)
Cafe Fleur (nr 38) ziet er zo gezellig uit met al die bloemen
Restaurant le Beaujolais (nr 28), een echte Parijse brasserie

Het is een leuke en niet zo’n drukke straat richting de Eiffeltoren of als je richting het 6e arrondissement of Montparnasse wilt wandelen.

Avenue de Suffren - 5x leuke plekken in Parijs #1

#2 Trocadéro, het plein waarvan je, tussen de twee vleugels van Palais de Chaillot, een mooi uitzicht op de Eiffeltoren hebt. Als je klaar bent met foto’s maken, steek dan de straat over richting Avenue Kleber. Hier vind je veel leuke cafe’s en restaurant, o.a. patisserie Carette, bekend om de chocolademelk en macarons. Toen ik er was, was er een wachtrij en daar pas ik voor, dus ik zocht een mooi plekje op het terras van Cafe Kleber en ik kreeg er geen spijt van. Een gezellig Parijs terras vanwaar je mensen kunt kijken en inspiratie kan opdoen voor je Parisienne style outfit, goede kaart, vriendelijk personeel. Tijdens mijn verblijf in Parijs afgelopen mei, ben ik vaker teruggeweest!

Eiffeltoren vanaf Trocadero 1 - 5x leuke plekken in Parijs #1

#3 Parijs staat bekend om de Haussmann apartementen waar veel mensen van dromen om in zo’n appartement te kunnen wonen omdat ze erg sfeervol zijn. Helaas zijn ze niet te betalen, maar er langs wandelen en dromen kan ook 🙂

Haussmann Paris - 5x leuke plekken in Parijs #1

#4 Als het zonnetje zich laat zien, worden de kades van de Seine druk bezocht door flanerende mensen, die genieten van het uitzicht, een boekje lezen, mijmeren…een heerlijke plek om te genieten van Parijs.

Langs de Seine - 5x leuke plekken in Parijs #1

#5 Een andere fijne plek in Parijs om de voeten even te laten rusten of een boekje te lezen zijn de Tuilerieën, het park vlakbij het Louvre, wat oorspronkelijk een kasteeltuin was van het voormalige Tuilerieenpaleis dat in 1871 door een brand is verwoest. De tuinen bleven over en werden een publiek park. De Parijzenaars komen graag naar dit park om te ontspannen en om te hardlopen.

Tuilerieen Paris - 5x leuke plekken in Parijs #1

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: