bookblock 363195 2 - 5 redenen waarom ik zo van schrijven houd
Boeken & Schrijven

5 redenen waarom ik zo van schrijven houd

Schrijven…het is iets dat ik sinds mijn twaalfde jaar intensief en ik niet meer zonder zou kunnen. Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik zou van schrijven houd…

Reflectie

Het terugblikken en herbeleven van momenten vind ik een van de fijnste dingen aan het schrijven. Dat is ook een van de redenen dat ik dit blog ben gestart. Als ik schrijf over een uitje, of de foto’s verzamel van mijn Instagram, vind ik heel fijn om weer herinnert te worden aan die momenten.

Gevoelens uiten

Soms kun je je gevoelens niet bij iemand uiten. Papier is geduldig, zegt het gezegde. Het is ook een goed middel om gebeurtenissen te verwerken of een plekje te geven. Soms geeft het een heldere blik op zaken. Met schrijven kun je je gevoelens beter soms uitdrukken.

Ontspannen activiteit

Schrijven kalmeert mij. Het hoeven geen lange epistels te zijn, maar soms schrijf ik een paar steekwoorden op en schrijf ik er later een heel verhaal bij. Ik vind het ook erg leuk om te spelen met woorden en om mooie zinnen te maken.

Creëren van een onbereikbare wereld

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik graag schrijf. Ik hou ervan om even in de wereld te zijn die op dat moment onbereikbaar is voor mij. Ik ervaar dit vooral wanneer ik mijn boek aan het schrijven ben. Het is heerlijk om in het leven van mijn hoofdpersoon te kruipen. Het is een leuke manier om het karakter te laten leven waar ik van droom (nu praat ik over het karakter van mijn tweede boek. Sommige karakters hebben een leven dat ik niet zou willen hebben!).

Inspireren

Hopelijk inspireer ik mensen met mijn verhalen. Dat is een van de mooiste dingen aan het schrijven!

 Hou jij van schrijven?

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: