Mijn leesgewoonten
Boeken & Schrijven

5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou

De laatste tijd heb ik mijn leesflow weer goed te pakken, zoals ik in mijn 5 favorieten artikel afgelopen vrijdag schreef. Dit jaar is nog maar zes weken jong en ik heb er al drie uit. Een record! Lezen heb ik altijd heel fijn gevonden maar ik nam er niet altijd de tijd voor. Daar heb ik nu verandering in aangebracht. Maar wat maakt lezen zo fijn? Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou.

Even helemaal verdwijnen in een andere wereld.

Na een hectische dag vind ik het altijd heerlijk om even naar een andere wereld te ‘verdwijnen’ en zo lekker te ontspannen. Ik lees vooral (feelgood) romans en af en toe een thriller. Het is leuk om dit af te wisselen en niet altijd maar hetzelfde genre te lezen, dat gaat me dan ook vervelen.

Het gevoel dat alleen het boek en ik er even toe doen

Lezen is voor mij echt een ultiem moment voor mijzelf. Theepot en dekentje erbij en genieten van het verhaal. Soms vergeet ik ook echt de tijd en lees ik uren achter elkaar.

Nieuwe dingen leren

Ik lees dus vooral veel (feelgood) romans en haast geen zelfhulpboeken. Toch leer ik uit romans ook dingen of ga ik de dingen anders zien door de personages. Soms inspireert het ook om het anders aan te gaan pakken of in elk geval te proberen.

Ik kan mij beter inleven

Door het lezen verdiep ik me in het leven van anderen, die waarschijnlijk heel anders denken en voelen. Ik vind dit ook een heel interessant aspect. Dan denk ik: zou ik het ook zo doen? Of zou ik dit kunnen proberen om… interessant om mee bezig te zijn.

Ik ben zelf een boek aan het schrijven, dus inspiratie is altijd welkom

Als ik lees, probeer ik ook dingen uit het boek te halen voor het boek dat ik aan het schrijven ben. Het plot, een andere wending, de opbouw van het verhaal.

Hou jij ook zo van lezen?

Wil je weten welke boeken ik lees? Volg mij dan op Goodreads.

 

28 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: