5 redenen waarom ik van Parijs houd
Parijs

5 redenen waarom ik van Parijs houd

Parijs is een van mijn favoriete steden. Sinds het eerste bezoek aan deze prachtige stad ben ik verliefd. Verliefd op Parijs. Dat kun je op dit blog wel regelmatig lezen. Er zijn zoveel redenen op te noemen, maar voor nu deel ik de 5 redenen waarom ik van Parijs houd.

Als ik in Parijs ben, voelt het alsof ik thuiskom. Dwalen door de straten, waar al vele voetstappen van mij liggen. Ik geniet van deze momenten, de uitzichten, de Parijzenaars, de schoonheid om me heen. Ik wandel vaak zonder plattegrond en laat me leiden door wat ik zie. Zo ontdekte ik dit prachtig appartement 

Boulangeries. Ik hou van de schattige kleine bakkerijen met haar vele lekkernijen, zoals de tartelettes en de baguettes. De geur van vers gebakken croissants die in de straatjes hangt is bijna niet te weerstaan. En daarbij vind ik het een leuke bezigheid om een verse baguette te kopen en deze te nuttigen op een mooie plek in de stad.

Architectuur. In mijn foto archief vind je heel veel foto’s met de Parijse “Haussmann” appartementen met de schattige balkonnetjes. Ik moet altijd een foto maken van balkons en gebouwen, want ik vind ze ontzettend fotogeniek.

De verscheidenheid aan musea. Parijs biedt veel musea, voor  ieder wat wils! Kunst, mode, geschiedenis … noem maar op, Parijs heeft het allemaal! De volgende keer als ik in Parijs heb zou ik graag het Palais Galliera, een museum voor mode en modegeschiedenis, willen bezoeken.

Cafés. Daar zijn er genoeg van in Parijs! Een van mijn favoriete cafés in Parijs is cafe Bonaparte (Saint Germain des Pres) en Cafe de Flore (Saint Germain des Pres). Als ik in Parijs ben, dan vind je me vaak op terrasjes om mijn voeten even te laten rusten, want ik wandel met gemak zo’n 15 km op een dag!

Ben je ooit in Parijs geweest? Wat vond je het leukste aan deze stad?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: