5 Redenen om een vakantie naar de Franse Riviera te boeken
Franse Riviera

5 Redenen om een vakantie naar de Franse Riviera te boeken

300 dagen zon

De Cote d’Azur kent 300 dagen zonnestralen per jaar.Over vier maandjes loop ik weer over de Promenade des Anglais, drink ik mijn ochtendkoffie op de Cours Saleya en pak ik de trein naar een van de prachtige dorpen aan de Cote d’Azur! Dit deel van Frankrijk is een van mijn favorieten en ik kijk er naar uit om het opnieuw te ontdekken en nieuwe dingen te ontdekken aan deze prachtige kust. De Franse Riviera een prachtig deel van Frankrijk. Wat zijn de vijf redenen om een vakantie naar de Franse Riviera te boeken.

Dit is een van de redenen waarom ik graag ontsnap naar de Cote d’Azur. Wandelen in de zon, nieuwe plekken ontdekken, ontspannen … Ik voel me heel gelukkig als ik aan de Franse Riviera ben!

Nice is de grootste stad van de regio

En is een van mijn meest favoriete stad. Daarom verblijf ik altijd in Nice en altijd in hetzelfde hotel in het centrum van Nice. Nice heeft zoveel te bieden: het oude gedeelte (Vieille Ville) en de stranden voor wat ontspanning. Je kunt makkelijk de trein of de bus nemen om de dorpen rond de stad te verkennen.

De Cote d’Azur heeft zoveel te bieden voor iedereen

Of je nu van winkelen, geschiedenis, kunst, muziek, sport of gewoon niets doen houdt, dan biedt deze regio heel veel mogelijkheden. Er zijn talloze musea, winkels, watersportactiviteiten en stranden. Vaak pak ik ook de trein of bus naar de dorpen rond Nice, net als Cannes, Antibes, Monaco, Eze of Menton. Je kunt ook voor één dag naar Italië reizen. Ik kan San Remo ten zeerste aanbevelen.

 

Het eten

De Franse Rivièra heeft zijn eigen specialiteiten, net zoals de “socca”, Tarte Tropezienne en Salade Nicoise. Vorig jaar heb ik mijn eerste Tarte Tropezienne geproefd en ik kan niet op een andere wachten! Een ander favoriet gerecht van mij is de beroemde “steak tartare” met friet en crème brulee als toetje.

Reizen

Als je per vliegtuig  naar de Cote d’Azur reist, dan ben je er binnen een kleine 2,5 uur. Je bevindt je in een compleet andere wereld met een veel fijner klimaat. Nice is de perfecte getaway voor een paar daagjes.

Ben je ooit aan de Franse Rivièra geweest?

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: