Parijs terras - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #3
Parijs

5 leuke dingen om te doen in Parijs #3

In Parijs is er zoveel te doen op het gebied van cultuur, gastronomie en allerlei andere leuke dingen. Het is weer een tijdje geleden dat ik 5 leuke dingen om te doen in Parijs heb gedeeld. Alles is nog te onzeker, maar misschien kunnen we over een tijdje weer genieten van Parijs. Hoe fijn zou dat zijn! Tot die tijd blijf ik inspiratie delen op dit blog o.a. in de rubriek 5 leuke dingen om te doen in Parijs #3. Lees je mee?

Een avondwandeling langs de Seine

Misschien heel cliché, maar een avondwandeling langs de Seine blijft toch prachtig met de vele uitzichten vanaf de bruggen (sidenote: er zijn 37 bruggen over de Seine te vinden, 3 voetgangersbruggen en 2 spoorbruggen). Vooral de zonsondergang is magisch.

Zonsondergang Parijs e1532951084569 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #3

Winkelen bij Galeries Lafayette en genieten van het uitzicht vanaf het dakterras

Als ik winkel in Parijs, is dat altijd bij Galeries Lafayette. Dit warenhuis heeft iets magisch over zich. De architectuur is prachtig, vooral de koepel in het midden van het warenhuis waar je zintuigen nog meer geprikkeld worden door alle parfum die is uitgestald.  Na het shoppen kun je genieten van een prachtig uitzicht op Parijs en nu de horeca weer open is, kun je daarbij ook genieten van een drankje. Dit dakterras vind je op de zevende verdieping van het hoofdgebouw en is te bereiken per trap of roltrap.

Rooftop Galeries Lafayette Paris e1532693416350 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #3

‘s Ochtends vroeg opstaan en een wandeling maken door de stille stad en deze te zien ontwaken

De rustige ochtend in een drukke stad als Parijs is perfect om de stad op een andere manier te leren kennen.

Een mooie prent of boek kopen bij de bouquinistes langs de Seine

De bouquinistes, de groene boekenstalletjes langs de Seine, zijn een echte trekpleister in Parijs. Hier vind je de mooiste (mode) prenten, souvenirs en (oude) boeken met uitzicht op de Seine.

les bouquinistes paris e1532951047596 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #3

Dwalen door Parijs

Door geen plattegrond te gebruiken ontdek je vaak de mooiste plekjes. In Parijs loop ik bijna nooit meer met een plattegrond of Google Maps. Kies een wijk uit of straat uit en begin te lopen en laat je meeslepen door wat je ziet. Zo heb ik Parijs echt leren kennen in al die jaren.

Lees ook:

5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: