5 leuke dingen om te doen in Parijs #2
Parijs

5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

In Parijs is er zoveel te doen op het gebied van cultuur, gastronomie en allerlei andere leuke dingen. Vandaar mijn nieuwe rubriek “5 leuke dingen om te doen in Parijs.” Lees je mee?

Genieten van macarons bij Pierre Hermé

De patisserie Pierre Hermé kwam ik per toeval tegen, nadat ik een wandeling had gemaakt door Jardin du Luxembourg en ik via een andere uitgang het park uitliep. Het was een warme zondagochtend, stil op straat en het leek mij een perfect moment om het 6e arrondissement te gaan verkennen. Zo liep ik via de rue de Vaugirard naar de rue Bonaparte en liep langs de etalage waar de macarons  en de gebakjes uitgestald stonden. Het was niet druk, dus ik besloot om mijzelf te verwennen en bestelde een “Ispahan” macaron en een koffie. Je kunt er fijn zitten en genieten van een overheerlijk gebakje of macaron.

Om thuis na te genieten, kocht ik een klein blikje, gevuld met zes macarons.

Pierre Herme - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Adres: Pierre Hermé 72, rue Bonaparte

Wandelen over de mooiste brug van de Parijs: Pont Alexandre III

Deze brug wordt vaak als een van de mooiste bruggen van Parijs betiteld en ik kan niet ander zeggen, dat men hier wel gelijk in heeft. Deze brug, in Jugendstil stijl, is gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1900 en versierd met onder meer lantaarns, nimfen en gevleugelde paarden. Het uitzicht vanaf deze brug is fenomenaal!

Pont Alexandre III Paris - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Lunchen op Place de la Sorbonne

Bij toeval, tijdens een van mijn vele wandelingen door de stad en dit keer door het Quartier Latin, stuitte ik op Place de la Sorbonne. Een plein vol met gezellige restaurants en brasserieën met in het midden een klaterende fontein. Ik nam plaats op het terras van Tabac de la Sorbonne en bestelde een salade. Het sfeertje op dit plein is ongedwongen en waar je je eenvouding kunt onderdompelen onder de Parijzenaars.

Place de la Sorbonne - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Thee kopen bij Lupicia in rue Bonaparte

Nog een fijn adresje aan de lange rue Bonaparte is de theewinkel “Lupicia.” Voor de theeliefhebber is dit een waar theeparadijs met een keuze van meer dan 400 theesoorten inclusief de seizoen theesmaken.
De thee wordt o.a. verkocht in metalen blikjes met mooie afbeeldingen. Ook leuk om (jezelf) cadeau te doen.

Lupicia tea store - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Lupicia tea rue Bonaparte Paris - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Adres: Lupicia, 40 rue Bonaparte

Koop een versgebakken stokbrood

Frans stokbrood - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

Ik maak geen grapje als ik zeg dat je geen brood hebt geproefd totdat je een stokbrood in Parijs (of ergens anders in  Frankrijk :)) hebt geproefd. Bestel de “baguette tradition” en geniet van de pure smaak.

Inspiratie om te bewaren

5 leuke dingen doen in Parijs 683x1024 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #2

 

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: