Jardin du Luxembourg
Parijs

5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

In Parijs is er zoveel te doen op het gebied van cultuur, gastronomie en allerlei andere leuke dingen. Vandaar mijn nieuwe rubriek “5 leuke dingen om te doen in Parijs.” Lees je mee?

Beklim de Eiffeltoren

Ja, ik begin maar meteen met de hotspot van Parijs. De Eiffeltoren. Het is altijd mijn eerste stop als ik in Parijs ben. Dat is een soort traditie geworden en het hotel is vlakbij. Door de aanslagen is het gebied rondom de Eiffeltoren met en glazen hek afgezet. Erg jammer maar helaas noodzakelijk.

De Eiffeltoren is een van de symbolen van Parijs. La Tour Eiffel is gebouwd door Gustav Eiffel, meester in smeedijzeren bouwwerken, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1889 en zou twintig jaar blijven staan. Er was nogal wat weerstand tegen de bouw van nu een van de belangrijkste hotspots van de stad. Je kunt je Parijs ook niet meer zonder voorstellen. En dit jaar viert de toren haar 130e verjaardag!

Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken, raad ik je aan, om van tevoren de tickets te bestellen. Je kunt kiezen om de trap te nemen (de rijen zijn hier aanzienlijk korter :)) of de liften naar de tweede verdieping of naar de top. Het is een geweldige ervaring om Parijs vanaf ongeveer 300m te bewonderen.

Eiffeltoren e1565635101594 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

Breng een bezoekje aan de Sacre-Coeur

De basiliek heeft een prominente ligging die je kunt bereiken door of 222 treden te beklimmen of de kabelbaan te nemen. Als je boven bent, heb je, bij helder weer, een prachtig uitzicht over een groot deel van Parijs. Maar vergeet ook vooral de kerk zelf niet. Tijdens een van mijn bezoekjes aan Montmartre, begon het zo hard te regenen, dat ik mijn toevlucht zocht in de kerk en ik daar echt een tijdje in de bankjes gezeten heb en genoten heb van het interieur. Het is zeker een bezoek waard.

Sacre Coeur e1565635130508 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

Drink een kop koffie of thee in La Maison Rose

La Maison Rose is een klein en schattig restaurantje op de hoek van Rue de l’Abreuvoir, dat heel fotogeniek is. La Maison Rose, geopend door Germaine Pichot in 1905, is een restaurant dat werd bezocht  door verschillende generaties kunstenaars, zoals Picasso, Modigliani, Piaf, Aznavour, Nougaro, Brel en Camus.

Het is een kleine en gezellige plek om te genieten van de dorpse sfeer in Montmartre met mooie foto’s uit vervlogen tijden. De kaart biedt heerlijke seizoensgebonden gerechtjes. Toen ik er was, genoot ik van een potje thee en huisgemaakte wortel noten taart.

Check wel de openingstijden, want het la Maison Rose is niet altijd geopend.

la Maison Rose - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

Relax in Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een van de vele stadsparken van Parijs, gelegen in het 6e arrondissement. Op verzoek van Maria de Medici werd het park in 1612 aangelegd rond het Palais du Luxembourg. Parijzenaars noemen het park le Luco. Je vindt er, naast de vele standbeelden, ook de Medici fontein, een prachtige, bijna verscholen plek onder de bomen waar je op de groene stoeltjes kunt genieten van de rust, een goed boek of gewoon even helemaal niets.

Het park is erg populair onder de Parijzenaars omdat er van alles te doen is, voor jong en oud.

In het park is een prachtige vijver waar kinderen met houten zeilbootjes kunnen spelen en er wedstrijdjes worden gehouden. Ook kun je genieten van het recent geopende café La Terrasse de Madame, een poppentheater, tennisbanen, muziektent en een imkerschool.

Jardin du Luxembourg e1565635170286 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

Ga shoppen op de Champs-Élysées

De Champs-Élysées, you hate it or you love it. Het is een van de langste en breedste lanen met zijn 1910 m en staat bekend als la plus belle avenue du monde (“de mooiste laan ter wereld”) en trekt vooral veel rijken en bekende personen aan. Ook starten en eindigen veel evenementen op deze plek.

Oorspronkelijk waren de Champs-Élysées velden en marktpleinen tot 1616. Toen besloot Maria de Medici om de tuin van de Tuilerieen uit te breiden met een lange laan die werd begrensd door bomen. In 1860 sloegen de winkeliers hun handen in een en vormden het Syndicat d’Initiative et de Défense des Champs-Élysées met elkaar, dat onder leiding stond van Louis Vuitton. In 1916 werd dit syndicaat omgevormd tot een vereniging ter promotie van de Champs-Élysées.

Het is een hele drukke avenue, dat vooral door toeristen wordt bezocht. Recent heeft Galeries Lafayette er een nieuw filiaal geopend.

Champs Elysees - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

Inspiratie om te bewaren

5 keer leuke dingen doen in Parijs 683x1024 - 5 leuke dingen om te doen in Parijs #1

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: