5 Franse favorieten van de week #2
Lifestyle

5 Franse favorieten van de week #5

#1  Een rieten tas hoort bij de zomer! Struinen over de markt (het liefst in Frankrijk) met deze mooie rieten tas (SissyBoy) maakt het nog veel leuker!

Rieten tas Provence - 5 Franse favorieten van de week #5

#2 Sinds ik in de Provence op vakantie ben geweest en kennis heb gemaakt met het merk l’Occitane ben ik fan. Gelukkig zijn er nu ook winkels in Nederland en kun je de producten ook online bestellen. Twee jaar geleden bezocht ik het kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence en daar is een hele grote l’Occitane winkel. Het was moeilijk kiezen tussen al die fijne Provencaalse beauty producten, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor een lippenstift en een geurkaars.

lOccitane aankopen - 5 Franse favorieten van de week #5

#3 Een bistrostoel is onlosmakelijk verbonden aan terrassen in de zon en Frankrijk. Hoe leuk is het dan om ook zo’n mooi stoeltje thuis te hebben? Of in de tuin, dat kan natuurlijk ook!

Bistro stoel 1024x1024 - 5 Franse favorieten van de week #5

#4 Mireille, van het inspirerende blog, Van Franse bodem, verkoopt nu leuke shirts met de teksten: Tout va Bien (alles gaat goed) en Cap Ferret (een chique badplaats aan de Atlantische kust). Wil je ook zo’n leuk shirt dragen? Check dan deze link!

Tshirts met Franse opdruk - 5 Franse favorieten van de week #5

Tshirts met opdruk Van Franse Bodem - 5 Franse favorieten van de week #5
@Copyright foto’s: Van Franse Bodem

#5 Chanel No. 5 L’eau Parfum, de zomerse variant

N°5 L’EAU is de N°5 van vandaag. Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als hoofdmotief. N°5 L’EAU is een ode aan de eenvoud. N°5 L’EAU is vanzelfsprekend, tot aan de minimalistische verpakking toe. De iconische contouren van het parfum staan in reliëf op de verpakking. Binnenin wordt de kristalheldere flacon door een tweede doosje extra beschermd. Geen enkel element van de dop of het mechanisme verstoort deze glasheldere indruk. Alsof de ultieme eenvoud van de flacon verdwijnt in de inhoud en daarmee vrij spel geeft aan de verbeeldingskracht van de vrouw die dit parfum kiest.
De samenstelling van N°5 L’EAU is minder abstract dan die van de voorgangers en straalt citrus uit alsof het zonovergoten honing is. De topnoten van citroen, mandarijn en sinaasappel worden omhooggestuwd door de aldehyden. In een tweede briesje ervaar je het ruisen van de bloemen. De roos versmelt met de luchtige jasmijn en een vleugje ylang-ylang en is moderner dan ooit. Achter deze bloemige wervelwind schuilt een nieuwe dynamiek, veroorzaakt door de vetiver en het cederhout en verzacht door de witte muskusnoten. N°5 was nog nooit zo natuurlijk. Zo fris (bron: Douglas).

lEau Chanel N5 - 5 Franse favorieten van de week #5

Artikelen die deze week zijn verschenen

Tips om thuis te genieten van de Zuidfranse levensstijl

Typisch Parijs #13

Bon weekend!

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: