5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #94

#1 Al jaren hebben we heel veel plezier aan de overkapping. We kunnen er al vaak vroeg in het seizoen gebruik van maken. Om er nog meer plezier aan te beleven en de zon tijdens de warme zomermaanden te weren uit de huiskamer, is er vorige week een screen geplaatst. Sindsdien hebben we er elke dag gebruik van kunnen maken en wat zijn we er blij mee!

Screen overkapping - 5 favorieten van de week #94

#2 Hoe vrolijk is deze schoudertas? (Fabienne Chapot). Een leuk detail met de citroenen voor een extra zomers tintje aan je outfit.

Schoudertas Fabienne Chapot - 5 favorieten van de week #94

#3 IOok kwamen de nieuwe eetkamerstoelen binnen. Hiervoor hadden we zes best kolossale stoelen staan en dat wilde ik niet meer. Ook waren er twee stoelen doorgezakt, dus tijd voor nieuwe! Toen de winkels weer opengingen, togen we naar de meubelboulevard, waar we al bij de eerste winkel verliefd werden op deze stoelen (type June, Xoon). Ze zitten heerlijk en we hebben gekozen voor twee kleuren, groen-grijs en taupe, voor het contrast.

Eetkamerstoel June Xoon - 5 favorieten van de week #94

Eetkamerstoel Xoon - 5 favorieten van de week #94

#4 Vorige week liet ik een dekbedovertrek zien met olijventakken, nu vond ik er dekbedovertrek met vrolijke zonnebloemen (ZaraHome). Ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd ben van de zomercollectie van ZaraHome en maar niet te vaak op de website kijk 🙂

Dekbedovertrek zonnebloemprint 826x1024 - 5 favorieten van de week #94

#5 Boek: De fruitplukkers – Catherine Poulain

Zij reizen, met de seizoenen mee, van dorp naar dorp. Zij plukken en oogsten in het voorjaar asperges en aardbeien, in de zomer meloenen, lindebloesem, lavendel, fruit en druiven en rond kerst olijven en kaki’s. Het zijn vooral mannen, verloren en zoekend, die dat zware werk doen en ze worden door de plaatselijke bevolking met de nek aangekeken en uitgebuit door hun werkgevers. Wanneer een vrouw meedoet bij de oogst leidt dat altijd tot ophef in de ploeg, of na het werk in de kroeg.

De Fruitplukkers Catherine Poulain - 5 favorieten van de week #94

Rosalinde heeft dit leven bewust gekozen. Een leven aan de rand van de maatschappij, tussen de opdringerige mannen, maar altijd buiten, in de onverschillige en prachtige natuur. Ze denkt veiligheid te vinden bij haar vriendin Mounia – in alles haar tegenpool en misschien wel daardoor een baken van liefde en rust. Maar dat blijkt niet meer dan een illusie. Wie kan je vertrouwen en waarnaar ben je eigenlijk op zoek?

Artikelen die deze week zijn verschenen

Binnenkijken | Een sfeervol hoekje in mijn schrijfatelier

4 Franse boekentips #1

Fijn weekend!

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: