5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #92

#1 Saint Paul de Vence - 5 favorieten van de week #92

Afgelopen week dook ik in mijn vakantiefoto archief en kwam dit prachtige plaatje tegen. Buiten was het aan het regenen en ik werd helemaal vrolijk van dit mooie zomerse plaatje dat ik in het kunstenaarsdorp Saint-Paul de Vence (Zuid-Frankrijk) heb gemaakt. De foto heb ik nu ook als achtergrondfoto op mijn telefoon geplaatst en ik zit eraan te denken om de foto te laten printen en in te lijsten.

#2 Boek: Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Chloe heeft een passie voor lezen en reizen. Haar verloofde Peter niet. Chloe besluit om dan maar in haar eentje in Parijs in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Daar ontmoet ze de Franse bouquiniste en schrijver Guillaume die haar meeneemt op avontuur. Er gaat voor Chloe een heel nieuwe wereld open, maar dan staat Peter op de stoep met een verrassing… Sofia heeft alles voor elkaar. Ze runt een delicatessenwinkel in Montmartre, heeft een geweldig appartement in Le Marais en haar vriendje Jean-Luc houdt immens veel van haar. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in Sofia’s leven.

Bestemming Parijs Mirjam Mieserius - 5 favorieten van de week #92

Sofia draagt een geheim met zich mee wat ze angstvallig voor iedereen verborgen houdt. Maar geheimen komen altijd uit en Sofia dreigt alles te verliezen wat haar lief is. Lizzy heeft San Francisco achter zich gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen duikt ze direct na aankomst het Parijse kunstenaarsleven in en hoopt de waardering te krijgen waar ze zo wanhopig naar op zoek is. Lizzy schuwt daarbij geen grens, ook niet die van zichzelf, wat haar uiteindelijk duur komt te staan. De paden van de vrouwen kruisen elkaar tijdens hun zoektocht naar liefde, moed en durven zijn wie je werkelijk bent.

Ik zag dit boek en het sprak mij meteen aan, vooral de quote op de voorkant: soms hebben we een duwtje in de juist richting nodig. De schrijfster heeft ook een blog, Destination: Paris!, waar je meer achtergrondinformatie vindt over het boek en in de Parijse wereld stapt van de hoofdpersonages. Als ik het boek gelezen heb, zal ik er een review over schrijven, dus houd mijn blog in de gaten.

#3 De seringenboom in de tuin staat nu zo prachtig in bloei. Jammer dat dit altijd van korte duur is. En de blauwe lucht was helaas van korte duur. Een half uur later kwam het met bakken uit de hemel. Ik hoop dat we binnenkort toch echt kunnen gaan genieten van hogere temperaturen en meer zonnige dagen.

Seringenboom - 5 favorieten van de week #92

#4 Een van mijn favoriete winkels is toch ook het tuincentrum. We besloten om een lavendelveldje te maken in onze tuin en togen naar het tuincentrum waar ik deze prachtige vaas (Mica) zag.  De vaas staat inmiddels op mijn verlanglijstje!

Keramieke vaas - 5 favorieten van de week #92

#5 Dit dekbedovertrek (ZaraHome) met olijftakken dessin past precies in mijn Zuidfranse levenstijl!

Dekbedovertrek olijven ZaraHome - 5 favorieten van de week #92

Artikelen die deze week zijn verschenen

Het eiland lle Sainte-Marguerite bij Cannes

Gastblog | Een dorpse sfeer in Parijs: de wijk Butte-aux-Cailles

 

Fijn weekend!

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: