5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #81

#1 

Plantes Parfums geurkaars - 5 favorieten van de week #81

Een van mijn favoriete interieur items is toch wel de geurkaars. Vaak koop ik de geurkaarsen van Maison Berger of Rituals, maar het leek me leuk om te kijken wat er zoal meer te koop is op dit gebied. Zo kwam ik het merk  Plantes & Parfums tegen.

De geurkaarsen van Plantes & Parfums zijn met liefde en vakmanschap gemaakt. Die op traditionele wijze verwerkt zijn in ons fabriek in Provence. Ze bestaan volledig uit natuurlijke Soja Was, paraffine-vrije en plantaardige ingrediënten, volledig biologische en daardoor geheel afbreekbaar, dus milieuvriendelijk, deze is daardoor tevens te gebruiken als handcrème of massageolie (bron: Plantes & Parfumes)

Geurkaarsen die in Frankrijk worden geproduceerd met de geur uit Grasse die niet walmen en een lang brandduur hebben. Als fervent Provence liefhebber kon ik het niet laten om een geurkaars van dit merk te bestellen. Ik koos voor de kaneel-sinaasappel geur voor tijdens dit winterseizoen. De volgende keer wordt het de lavendel harvest :). Dit merk verkoopt naast geurkaarsen, ook geurdiffusers, huisparfums, geurstokjes en linnensprays. Leuk om weer een nieuw merk te ontdekken!

#2 Ik trakteerde mijzelf op een nieuw boeket bloemen, een mix van eucalyptus en mimosa. Een beetje voorjaar en Zuid-Frankrijk in huis 🙂

Eucalyptus boeket - 5 favorieten van de week #81

#3 Ik hou enorm veel van quiches en probeer steeds iets anders uit. Ik maakte een quiche caprese en dit is het recept.

  • Bladerdeeg (ik gebruikte 8 plakjes, al naargelang de afmeting van je quiche vorm)
  • Cherry tomaten
  • 3 roma tomaten
  • 4 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • Provençaalse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • Mozzarella

Quiche caprese - 5 favorieten van de week #81

De quiche vorm heb ik eerst ingevet en toen de plakjes erin gelegd en gaatjes gemaakt met een vork.

De eieren, creme fraiche, parmezaanse kaas en de Provençaalse kruiden mixte ik met een garde.

De cherrytomaatjes sneed ik in plakjes en verdeelde ik over het bladerdeeg. Daaroverheen goot ik het mengsel van de eieren, creme fraiche, parmezaanse kaas en de Provençaalse kruiden.

De mozzarella sneed ik in plakken en legde ik over het mengsel en daar overheen  de in plakken gesneden roma tomaten.

Dan is de quiche klaar om in de oven te gaan, 180 graden, 50 minuten, maar dit hangt van de oven af, dus goed in de gaten houden.

Bon appetit!

 

#4 Vorig jaar heb ik mijn kledingkast rigoreus uitgemest en heb ik besloten om kritischer om te gaan met mijn kledingaankopen. Ik kies nu voornamelijk voor kwaliteit dan kwantiteit en hanteer de ‘Lonneke’ methode voor het stylen van mijn outfits. Voor het Franse gevoel, kan een streepjestrui niet ontbreken. Deze kocht ik bij la Redoute.

Mariniere - 5 favorieten van de week #81

#5 Het prachtige Parijse appartement van Galeries Lafayette inkoper Nadia Dhouib. Ik kijk altijd uit naar een nieuwe ‘binnenkijker’ in de serie ‘Une fille, un style’ van de Franse Vogue waarin Parisiennes een rondleiding geven door hun huis en iets over zichzelf vertellen. Je kunt je abonneren via You Tube, dan is het Engels ondertiteld.

Parijs appartement - 5 favorieten van de week #81
foto ter illustratie

Artikelen die deze week zijn verschenen

Zin in het voorjaar! 8 interieur items om het voorjaar in huis te halen + voorjaarstips

30 lifestyle tips van de Parisienne #2

Fijn weekend!

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: