5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #8

#1 Ons dagje uit naar Kasteel Maurick om een brocante markt te bezoeken en een uniek item op de kop tikken.

Galeries Lafayette Agenda 1918 kaft - 5 favorieten van de week #8

#2 Wat heb ik toch genoten van het voorjaarsweer deze week! Ik voelde me zoveel energieker! Daarbij is Paris Fashion Week gestart en kijk ik ‘s avonds de modeshows terug van de dag. Heerlijk!

Paris fashion week - 5 favorieten van de week #8

#3 In Den Bosch kocht ik dit schattige bloesje bij Sissy Boy. Ik ben voornemens om meer printjes in mijn garderobe toe te gaan voegen.

Sissy Boy blouse 768x1024 - 5 favorieten van de week #8

#4 Dagje Amsterdam. Wat een heerlijke dag was het gisteren. In mijn weekend diary die ik maandag online zet, zal ik er dieper op ingaan.

Amsterdamse grachten - 5 favorieten van de week #8

#5 In Amsterdam, aan het Leidseplein, staat een heel mooi gebouw dat me enorm aan Parijs doet denken. Heel vroeger was hier een modehuis gevestigd, Hirsch & Cie. Hier is nu een boek over verschenen dat ik heb besteld. Ik heb iets met modehuizen, vooral van vroegere tijden (Mr. Selfridge en The Paradise zijn niet voor niets mijn favoriete series! :))

Femke Knoop Haute Couture in de hoofdstad - 5 favorieten van de week #8

In september 1882 opende modehuis Hirsch & Cie haar deuren aan het Leidseplein in Amsterdam. Oprichters Sally Berg en Sylvain Kahn voorzagen hiermee in een grote behoefte. Voor het eerst konden vrouwen uit de elite in eigen land haute couture aanschaffen. In het imposante Hirschgebouw dat in 1912 tegenover de stadsschouwburg verrees, konden zij kennismaken met spectaculaire modeshows. Hirsch was meer dan een modepaleis. Het grootwinkel warenhuis was een knooppunt van tegenstellingen in de massasamenleving – tussen modern en traditioneel, de familie en het bedrijf, productie en consumptie, de naaisters en de dames, mannen en vrouwen –, die in dit boek kritisch worden onderzocht. Het belicht Hirsch & Cie als een joods familiebedrijf met een rijk geschakeerd personeelsbestand en een gedistingeerde klantenkring die elkaar ontmoetten in een fraai vormgegeven gebouw. Vernieuwend is de aandacht voor wat in Hirsch werd verkocht: exclusieve kleding die vrouwen tot op zekere hoogte kon maken tot wie zij wilden zijn (bron: bol.com)

Wat vond jij leuk deze week?

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: