5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #7

#1 In de VT Wonen vind je een leuke binnenkijker in een Parijs appartement. VT Wonen besteedt wel vaker aandacht aan interieurs van Parijse appartementen en daar word ik heel blij van!

VT Wonen Parijs appartement - 5 favorieten van de week #7

#2 De laatste tijd ben ik erg van de kruidenthee en vooral gember is mijn favoriet. In de winkel kwam ik deze Gember en Kurkuma thee tegen. Kurkuma is geelwortel en wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en is daarnaast ook nog erg gezond. De smaak is mild bitter, die ik wel kan waarderen.

Kurkuma gember thee Zonnatura - 5 favorieten van de week #7

#3 Aangezien ik over een aantal weekjes heerlijk ga relaxen in Sandome Nijmegen, was dit een hele goede reden om nieuwe badkleding aan te schaffen. Ik draag altijd bikini’s maar het leek mij leuk en prettig om eens een badpak te proberen.  De bandjes kun je  er ook nog afhalen, zodat je een strapless badpak heb. Deze vond ik bij de H&M en ik ben er helemaal blij mee!

Badpak HM 784x1024 - 5 favorieten van de week #7

#4 Het boeken lezen heb ik ook weer opgepakt en ben begonnen aan een familiegeschiedenis dat uit vier delen bestaat. Het vierde deel verschijnt in april. Ik heb al meerdere boek gelezen van Santa Montefiore (de Franse tuinman en In de schaduw van het Palazzo) en ben nu in deel 1 van de Deverill serie begonnen, “de vrouwen van kasteel Deverill.”

Als jongste dochter van een afstandelijke moeder en een vader die zijn kasteel ontvlucht en troost zoekt bij de jacht en zijn maîtresse, trekt Kitty Deverill naar haar grootmoeder, bij wie ze de liefde vindt waaraan het thuis ontbreekt. Het is ook haar grootmoeder die Kitty verhalen vertelt over vorige generaties Deverills, over de geschiedenis van het roemruchte kasteel en over het leven op het ruige, maar lieflijke Ierse platteland. Ondanks het verschil in afkomst is Bridie, de dochter van de kokkin op het kasteel, Kitty’s dierbaarste vriendin en trouwste bondgenoot, samen met Celia Deverill, het nichtje uit Londen dat de zomers steevast in Ierland doorbrengt.

Santa Montefiore 769x1024 - 5 favorieten van de week #7

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van de drie meisjes. Hun ooit zo hechte band dreigt verloren te gaan. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen (bol.com)

#5 De laatste tijd was het erg druk in huis omtrent de badkamer verbouwing (home tour volgt nog!) en ik voelde me niet 100% door een stevige verkoudheid.  Nu ik me weer wat beter voel, wil ik me meer gaan richten op mijn conditie en heb het sporten weer opgepakt. Vandaag is mijn vrije dag en ik wil werken aan mijn boek en een fijne wandeling maken.

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: