5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #54

#1 De heerlijke uren die ik in mijn tuin doorbreng. Dit hoekje is mijn favoriet met de bloeiende rozen en geraniums en decoratie.

Zomer in de tuin - 5 favorieten van de week #54

#2 Boek: De tekenares van Montparnasse –   Pauline Broekema

Pauline Broekema Tekenares van Montparnasse - 5 favorieten van de week #54

Op een vlooienmarkt in Parijs ontdekt een Nederlandse kunsthandelaar een fascinerend schilderij. Het wijst hem de weg naar de nalatenschap van de Joodse Edith Auerbach (Keulen 1899), die zich in 1926 in de door mannen gedomineerde kunstenaarswereld van Parijs vestigt. Gedreven schildert en tekent ze het leven langs de boulevards en in parken en ze is vaste bezoeker van de befaamde kunstenaarscafés in Montparnasse, waar ze haar schetsboeken vult met portretten van aanstormende talenten en grote namen. In 1940 wordt ze vastgezet in concentratiekamp Gurs, waaruit ze kans ziet te vluchten, en duikt onder. Na de bevrijding keert ze geknakt terug naar Parijs.
Wie is deze getalenteerde, dwarse en dappere vrouw van wie zelfs geen overlijdensdatum bekend was? Broekema schildert haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, en doet ontdekkingen. Zo blijkt Auerbach via haar moeder naaste familie te zijn van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat en minister John Kerry.

#3 Deze leuke schelpenhanger kocht ik tijdens mijn vakantie in de ‘Graanbuurt’ in Giessenburg.

Schelpenhanger - 5 favorieten van de week #54

#4 Af en toe trakteer ik mijzelf op een ander ontbijtje. Dit keer koos ik voor spelt-banaan pannekoekjes met een topping van kwark met bosbessen. Ik heb er heerlijk van gesmuld!

Spelt bananen pannekoek - 5 favorieten van de week #54

#5 Blousjes zijn een van mijn favoriete kledingstukken en ik heb ze dan ook in verschillende modellen en printjes. Hoe vind je deze met de palmbomen? Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn collectie.

zomerse blouse 762x1024 - 5 favorieten van de week #54

 

Fijn weekend!

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: