5 favorieten van de week #42

5 favorieten van de week #42

De week waarin we veel bezig waren met de renovatie, een brocante markt bezochten en genoten van een paar vrije uurtjes. Ik heb, naast mijn leesflow, ook een schoonmaak/opruimflow te pakken en mest alle kasten en hoekjes uit en doneer zoveel mogelijk aan markten en de kringloop. De volgende kast is mijn kledingkast, die ook flink ga uitmesten. En toen kwam de stucadoor met het nieuws, dat hij de woonkamer toch een week eerder komt stucen. Op zich heel fijn natuurlijk, maar nu moesten we snel de woonkamer gaan leeghalen. Niemand zei dat renoveren makkelijk zou zijn 🙂 Maar het komt allemaal goed en ik vind het nu ook wel fijn, dat het straks eerder klaar is en we de nieuwe bank kunnen laten komen.  Maar eerst deel ik mijn 5 favorieten van de week.

#1 3 mode items die op mijn wensenlijstje staan:

Mode wensenlijstje 1024x1024 - 5 favorieten van de week #42

Utility groen jasje (Esprit): ik vind de nieuwe ‘utility’ trend erg leuk en past precies bij mijn stijl. Ik kan niet wachten om dit jasje te gaan dragen. Sjaal (Desigual): deze sjaal sprong meteen in het oog tijdens een van mijn internet shopping sessies. Een fijne sjaal voor het voorjaar. Sneakers (Gabor):  ik ben een echte sneaker woman en vooral sneakers van Gabor zijn mijn favoriet. Deze sneakers passen overal bij en een makkelijke kleur om te stylen.

#2 Boek ‘Chanel: The Making of a Collection’ door Laetitia Cenac.

The making of a collection Chanel 817x1024 - 5 favorieten van de week #42

Een prachtig geillustreerde ontdekking van de geschiedenis, cultuur en ontwerp proces van het beroemde modehuis Chanel.

A gorgeously illustrated exploration of the history, culture, and design process of the famed fashion house Chanel Chanel: The Making of a Collection traces the design process of the world-renowned fashion house, revealing how a collection is created. Moving from the studio to the fashion show, fashion writer Laetitia Ce nac has unprecedented access to explore a world that is usually carefully guarded from the public eye. With hundreds of beautifully rendered fashion illustrations from acclaimed artist Jean-Philippe Delhomme, Karl Lagerfeld’s approach to design is brought to life, as are the talents of the masterfully skilled artisans-the embroiderers, flower makers, shoemakers, hat makers, and more-who specialize in everything from buttons and leather to lace, silk, and cashmere. Delving into the history and culture of the brand, while also detailing contemporary collections, Chanel: The Making of a Collection is a richly visual insider’s look at the enduring creative legacy of this haute couture icon (bron: Bol.com)

#3 Deze prachtige en inspirerende tekst….

Life quote 1024x1024 - 5 favorieten van de week #42

#4 Afgelopen zondag was ik weer op een brocante markt te vinden, dit keer was de locatie in een voormalig klooster (Bovendonk in Hoeven). Een prachtige locatie voor een brocante. Het was sfeervol en ruim opgezet en we kochten een prachtig tafeltje voor in de woonkamer. Daar volgt nog een aparte blogpost van.

Brocanteliefde klooster Bovendonk Hoeven 857x1024 - 5 favorieten van de week #42

Er stond een kraam met prachtige antieke fotocamera’s. Volgens de eigenaresse van deze kraam, Trudy’s brocante en Antiek, wordt deze foto heel vaak gemaakt. Het is dan ook een prachtig hoekje!

#5 Nu de bank dus eerder kan komen, ben ik bezig met het bedenken van de interieurstyling. Een mooie plaid (Loberon) kan daar niet bij ontbreken.

 

Plaid Loberon - 5 favorieten van de week #42

Artikelen die deze week zijn verschenen

De belevenis van het shoppen volgens Mr. Selfridge

Brocante vondst | Een winkeldoos van het Parijse warenhuis Au bon Marche

Fijn weekend!

 

Gerelateerde artikelen

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.