5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #40

#1 Ik schreef al eerder dat ik in een leesflow zit. Ik leende ‘Het huis met de blauwe luiken’ van Michelle Visser en deze heb ik binnen vier dagen uitgelezen. Deel twee heb ik al gereserveerd bij de bieb.

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.
In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing? (bron: Bol.com)

Het huis met de blauwe luiken 1024x1024 - 5 favorieten van de week #40

#2 L’Occitane komt met een alles in een product, le Petit Remede, genaamd. Het is gemaakt van 100% balsem en kun je van top tot teen gebruiken.

De Petit Remède is geformuleerd zonder minerale oliën of kunstmatige kleur- en geurstoffen, en het is het samenspel van onze iconische ingrediënten. Almond en shea boter voor het voeden en versoepelen, lavendel om te ontspannen en essentiële olie van immortelle om de microcirculatie te stimuleren (bron: L’Occitane)

LOccitane 1024x1024 - 5 favorieten van de week #40

#3 Dit mooie kasjmier setje (H&M) voor thuis. Heerlijk voor op mijn nieuwe bank straks 🙂

Kasjmier jogger en vest 1024x1024 - 5 favorieten van de week #40

#4 Droogbloem arrangement (Tuinwereld). Droogbloemen zijn helemaal in de mode en hebben niet meer het stoffige karakter wat ze ooit hadden. Hoe leuk zijn deze arrangementen?

Droogbloemen - 5 favorieten van de week #40
@foto: Tuinwereld

#5 Tussen het klussen door, even een dagje niet klussen, zoals ik al in de intro schreef. We gingen naar de stad, maakten een wandeling en genoten van een lekkere lunch.

Tosti caprese 768x1024 - 5 favorieten van de week #40

Artikel dat deze week is verschenen

De heropening van warenhuis La Samaritaine in Parijs in 2020

Fijn weekend!

19 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: