5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #4

5 favorieten van de week #4

#1  Proust’s Duchess geschreven door Caroline Weber.

Geneviève Halévy Bizet Straus; Laure de Sade, Comtesse de Adhéaume de Chevigné en Élisabeth de Riquet de Caraman-Chimay, de Comtesse Greffulhe – dit waren de drie supersterren van deParijse high society tijden het fin-de-siècle die, zoals Caroline Weber zegt, zichzelf transformeerden en werden getransformeerd door de mensen om hen heen in levenden legendes: paragons van elegantie, adel en stijl. ” Allemaal maar ongelukkig getrouwd, zochten deze vrouwen vrijheid en vervulling door zichzelf, tussen de jaren 1870 en 1890, om zich opnieuw uit te vinden als iconen. In hun legendarische salons inspireerden ze de creativiteit van verschillende generaties schrijvers, beeldend kunstenaars, componisten, ontwerpers en journalisten. Tegen een rijke historische achtergrond neemt Weber de lezer mee naar het dagelijkse leven van deze vrouwen van gemaskerde ballen, jachten, diners, hofbezoeken, avonden in de opera of in het theater. Maar we zien ook de eenzaamheid, rigide sociale regels en liefdeloze, gearrangeerde huwelijken die het leven van deze vrouwen beperkten. Proust, als een twintig jaar oude rechtenstudente in 1892, zou hen van ver aanbidden en hen later ontmoeten en zijn gevierde samengestelde personage creëren voor The Remembrance of Things Past (bron: Bol.com)

Prousts duchess 682x1024 - 5 favorieten van de week #4

#2 Het ontdekken van leuke lunchplekken in je eigen stad. Ik heb heerlijk gelunched bij No.38 City Bakery in Dordrecht. Het is een klein zaakje, maar o zo gezellig daardoor. Bij betere temperaturen kun je in de tuin zitten. Een adresje om te onthouden!

No. 38 City Bakery 1024x1024 - 5 favorieten van de week #4

#3 Het winterse weer. Geef mij maar vorst met zon dan hogere temperaturen met regen! Ik heb veel wandelingen gemaakt, heerlijk!

Winterweer - 5 favorieten van de week #4

 

#4 6 Tips om meer te genieten van de feestdagen. Rosanne, van het blog “Life by Rosie”, geeft goede tips om een gezellige en stressvrije kerst te beleven!

#5 Mijn kerstvakantie is begonnen! Tot en met 1 januari ben ik vrij en dat voelt heel goed! De boodschappen voor de kerst zijn in huis dus ik hoef dit weekend niet in ellelange rijen voor de kassa in de supermarkt door te brengen. Dat voelt heel fijn!

Wat was jouw favoriet van deze week?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: