5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #131

In de rubriek 5 favorieten van de week #131 deel ik favorieten die kunnen variëren van mode, interieur, lifestyle of iets dat ik heb meegemaakt of iets wat mij inspireert en graag met jullie wil delen. Dit keer is het een vakantie editie vol mooie (en tastbare) herinneringen die ik graag met jullie wil delen.

Mijn 5 favorieten van mijn laatste vakantie

#1 Een van mijn favoriete interieur items is keramiek. Op vakantie heb ik in Nice en Alicante mijzelf getrakteerd op nieuwe items. In Menton kocht ik het schaaltje met de citroenen en de olijven. In Alicante kocht ik het langwerpige schaaltje, de oliekannetje en het blauwe rondje schaaltje. Ik vind het leuk om zulke decoratie in het interieur te hebben. Het zijn mooie vakantieherinneringen en ze zijn nog praktisch ook!

Keramieken schaaltjes - 5 favorieten van de week #131

Keramieke schaal en dispenser - 5 favorieten van de week #131

#2 In Nice zag ik de mantel al hangen bij de Zara. Een prachtig exemplaar, met ceintuur en capuchon. Omdat mijn koffer al vol zat, kon ik deze niet meenemen, maar ik dacht: deze kan ik in Nederland ook bestellen. Tot ik in Alicante kwam (en meer ruimte in mijn koffer had gelaten :)) en daar ook een kijkje nam bij de Zara. Daar hing de mantel ook en nog een tientje goedkoper dan in Nice en hier. Ik ben er helemaal blij mee en kan bijna niet wachten tot het koud genoeg is om de jas te gaan dragen.

Wollen jas met capuchon en ceintuur - 5 favorieten van de week #131

#3 Een dinsdag in Saint-Paul-de-Vence. Het dorp sluimert in de ochtendzon als we de bus uitstappen en het dorp betreden. We lopen langs Café de la Place waar mensen genieten van een ontbijt. We lopen de rue Grande in, een smal en pittoresk straatje waar je de meeste galerieën en boetiekjes vindtt. Het is al gezellig druk, het is en blijft een toeristische trekpleister. Ik hou van dit dorp, met al haar charme, historie, pittoreske straatjes, oude huisjes en de creatieve vibe die er heerst. Het is niet voor niets dat ik dit dorp heb gekozen waar mijn roman zich grotendeels afspeelt…Opeens word ik uit mijn mijmeringen gehaald als ik oog in oog sta met een prachtige gevel. Maison Godet. Het parfumeriehuis van Saint-Paul-de-Vence. Een prachtige parfumerie met zoveel historie. Ik mocht foto’s maken en ik heb er een artikel over geschreven voor Côte & Provence. Hier kun je het artikel lezen:  een tijdloze Franse parfumerie in Saint-Paul-de-Vence.

Maison Godet - 5 favorieten van de week #131

#4 In Nice hadden we een prachtige hotelkamer met bijbehorend balkon. De verrassing was dat we op de hoek zaten en we dus eigenlijk twee balkons met bistrosetje hadden. Ik werd daar helemaal blij van. Elke ochtend zat ik op het balkon naar de opgaande zon te kijken, te mediteren of naar de straat te kijken, waar het cafe op de hoek de tafeltjes en stoeltjes neerzette, de luifel uitdraaide, de Monoprix die open ging en de mensen die op weg waren naar hun werk. Heerlijk tijdverdrijf!

Hotel Lakmi Nice balkon - 5 favorieten van de week #131

In Alicante hadden we uitzicht op zee…hier heb ik ook elke ochtend van genoten.

Melia Alicante - 5 favorieten van de week #131

#5 Notitieboekjes kan ik nooit weerstaan en zeker niet met een inspirerende tekst erop. Follow your Dreams. Een quote die ik vaak genoeg voor mijzelf herhaal. In dit notitieboekje ga ik mooie quotes schrijven, mijn gedachten over mijn dromen en moodboards maken.

Follow your dreams - 5 favorieten van de week #131

Neem jij ook altijd souvenirs mee?

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: