5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #127

In de rubriek 5 favorieten van de week #127 deel ik favorieten die kunnen variëren van mode, interieur, lifestyle of iets dat ik heb meegemaakt of iets wat mij inspireert en graag met jullie wil delen. Lees je mee?

Mijn 5 favorieten

#1 Af en toe verwennen we onszelf op zondag met verse croissants. Niets heerlijker dan de geur van een Franse bakker in huis. Ik heb nu de croissants gevonden die het meest in de buurt komen van de echte uit Frankrijk. Dit zijn de croissants en ik kan niet wachten tot het weer zondag is 🙂

Croissants Picard - 5 favorieten van de week #127

#2 Een boeket zonnebloemen. Ik word er altijd zo vrolijk van! De zonnebloem staat symbool voor liefde, zomer en zon

Zonnebloemen - 5 favorieten van de week #127

#3 Een heerlijke poké bowl! Deze was zo lekker dat ik deze binnenkort weer op het menu zet. Vooral tijdens de hele warme zomerse dagen vind ik dit soort gerechten ideaal!

Homemade poke bowl - 5 favorieten van de week #127

#4 Boek: Afscheid van Parijs – Ruth Druart

Afscheid van Parijs - 5 favorieten van de week #127

Parijs 1940. Elise is een jonge Franse vrouw in het verzet in de door de nazi’s bezette stad. Sebastian is een jonge Duitse soldaat die werkt als vertaler. Ze ontmoeten elkaar, worden verliefd en genieten van het onvoorziene geluk dat ze in elkaar hebben gevonden. Na de bevrijding wordt het jonge paar echter op tragische wijze van elkaar gescheiden. Het Franse verzet arresteert Sebastian en ziet Elise als verrader, waardoor ze naar Bretagne vlucht voor haar eigen veiligheid.

Bretagne 1960: Elise en haar achttienjarige dochter Josephine wonen samen met Brigitte, een norse en verbitterde Française die Elise na de oorlog in huis nam. Josephine is altijd verteld dat haar vader een Fransman was die stierf toen ze een baby was. Maar dan ontdekt ze dat ze in feite de dochter is van een Duitse soldaat, en dat hij na de oorlog naar Engeland verhuisde. Ze reist daarheen om meer te weten te komen over haar echte vader en komt erachter dat hij nog leeft. Hij heeft een nieuw bestaan opgebouwd met zijn vrouw Margaret, die niets van zijn verleden weet.

Wanneer Josephine hem vertelt dat haar moeder nog leeft, moet Sebastian de moeilijkste beslissing van zijn leven nemen: zijn plicht jegens zijn nieuwe familie nakomen, of terugkeren naar zijn grote liefde?

#5 En van de week ontdekte ik – eindelijk!- een olijf aan ons boompje. Ik ben benieuwd of er nog meer gaan krijgen zodat ik ze toch kan oogsten en inmaken. Dit zal dan rond november gebeuren.

Olijfboom - 5 favorieten van de week #127

Op mijn blog deze week

Het Venetië van de Canarische Eilanden: Puerto de Mogán

 

Bon weekend!

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: