Favoriet
Lifestyle

5 favorieten van de week #124

In de rubriek 5 favorieten van de week #124 deel ik favorieten die kunnen variëren van mode, interieur, lifestyle of iets dat ik heb meegemaakt of iets wat mij inspireert, zodat ik jullie weer kan inspireren.  Lees je mee?

Mijn 5 favorieten

#1 Deze aardewerken kan is geinspireerd op Pablo Picasso’s manuscripten. Leuk voor op de tuintafel gevuld met water met munt, citroen of ander fruit erin voor een zomerse smaak. Uit dezelfde lijn kun je ook kussens kopen, servies, vaas, katoenen tas etc.

Keramieke kan Picasso Zara Home 826x1024 - 5 favorieten van de week #124

#2 Boek: Miss Dior – Justine Picardie

Justine Picardie Miss Dior 697x1024 - 5 favorieten van de week #124

Terwijl ze onderzoek doet naar de bekende ontwerper Christian Dior ontdekt de journaliste Justine Picardie het heldhaftige verleden van zijn onbekende zus, Catherine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, als de nazivlaggen wapperen aan de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, gaat Catherine bij het verzet. Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo, gevangengezet, wekenlang gemarteld en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück. Ondertussen doet haar bezorgde broer verwoede pogingen om haar te vinden. Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde. Miss Dior laat zien hoe achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld verborgen dieptes schuilgaan. Een onvergetelijk en indrukwekkend verhaal dat je ademloos achterlaat.

#3 De seringenboom heeft dit jaar zo mooi gebloeid en geurde zo intens, dat als ik de schuifpui open had, ik geen roomspray meer nodig had. Jammer dat het altijd maar van korte duur is, en de bloemen op den duur verkleuren en uitvallen. Daarvoor in de plaats fungeert deze boom nu ook als parasol als ik op mijn ligbedje aan de waterkant lig en niet in de zon wil.

Seringenboom - 5 favorieten van de week #124

#4 Toen ik mijn zomerkleding uitzocht, kwam ik tot de conclusie dat ik maar een korte broek heb. Bij Shoeby vond ik deze zwarte short, paperbag model en de slippers die lopen als pantoffels. Dit broekje is leuk te combineren met een witte blouse (netjes) of een blouse met print, overhemd of T-shirt (casual).

Zwarte short en slippers Shoeby - 5 favorieten van de week #124

#5 Dit jaar decoreer ik ook de tuintafel met bloemen. Zo heb ik ook een leuk uitzicht op de tafel vanuit de woonkamer. De keramieken vaas was een kringloopgelukje, zo blij mee! Het is echt Portugees keramiek en waterbestendig.

Tafeldecoratie met bloemen - 5 favorieten van de week #124

Op mijn blog deze week

Alles wat je altijd al wilde weten over de baguette

Lente in Parijs | Dag 4

Bon weekend!

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: