5 favorieten van de week
Lifestyle

5 favorieten van de week #12

#1 Laatst was ik in de stad en zag ik deze leuke zomer tas in de etalage. Je ziet deze ronde strooien tassen veel, maar deze heeft als fijne bijkomstigheid, dat het een rits heeft. Deze tas heb ik aan mijn collectie kunnen toevoegen en ik kan niet wachten om er mee te gaan flaneren van de zomer.

Didi Saint Tropez tas 733x1024 - 5 favorieten van de week #12

#2 Om in Franse Riviera stijl te blijven, zag ik dat Lancaster, het merk dat bekend is van de zonbescherming producten, een nieuwe lijn heeft, de Lancaster Riviera Collection. Ik ben zeer benieuwd naar deze eau de toilette.

summer collection french riviera 02 - 5 favorieten van de week #12

De zonovergoten rijkdom van het sublieme Orange Blossom Absolute is ingepakt met een stralende citrusessence voor een mediterrane geur. Spray het op en begin aan een reizende reis aan de Riviera ..

#3 Didi heeft zich laten inspireren door de Franse Riviera voor de lente collectie. Sowieso ben ik fan van de Franser Riviera maar ook de modestijl is helemaal mijn ding. Blauw, wit, streepjes, roze…

Cote dAzur collectie Didi - 5 favorieten van de week #12

Kijk ook naar het filmpje, dat je even doet wegdromen naar zonnige oorden…

#4 Lezen over Zuid-Frankrijk doe ik heel erg graag. Dit zijn een aantal van mijn favoriete boeken.

Boeken over Zuid Frankrijk - 5 favorieten van de week #12

Amour Provence – Amour Provence van Constance Leisure is een portret van het leven in de Provence zoals je niet eerder las: zorgvuldig bewaarde geheimen en opbloeiende liefde achter de deuren van de schilderachtige dorpen. Een heerlijk boek voor op vakantie in Frankrijk. 
In twee naburige dorpen in de Provence kennen veel families elkaar al generaties lang. Zo ook die van Didier Falque en Gilberte Perra, de kinderen van concurrerende wijnmakers. Didier weet dat Gilberte nooit een partij voor hem zal zijn. Hun wegen scheiden zich wanneer Gilberte het dorp ontvlucht vanwege een familiegeheim. 
Wanneer zij jaren later terugkeert, is Didier het zwarte schaap van het dorp. Wat is er gebeurd in de tussenliggende jaren?

Kijk, nog meer Zuid-FrankrijkEen ruime kwart eeuw geleden kocht Renée Vonk-Hagtingius een paar muren en een half dak ter hoogte van zo’n schilderachtig dorpje in de Provence. Ze was er zo mee in haar nopjes dat ze er uiteindelijk een blog (www.kijkzuidfrankrijk.com) over begon. Een aantal van die verhalen werd vorig jaar gebundeld en verscheen onder de titel ‘Kijk, Zuid-Frankrijk!’ “Het valt niet meer te ontkennen dat het Frankrijk van toen waar ik verliefd op werd, niet meer bestaat. En dat de nieuwe tijd ook het dorp heeft aangetast. De bakker verdween, de slager ook, net als de épicerie. En de kroeg, de huiskamer van het dorp. Kortom, het dorp was mijn dorp niet meer. Ik eindigde m’n vorige boekje met de zinnen: ‘Misschien wordt het tijd om te verhuizen.’ Inmiddels bén ik verhuisd, al viel het me zwaar afscheid te nemen van m’n ‘oude’ dorp waaraan ik de herinneringen koester. Ze staan in dit tweede boekje. Plus m’n nieuwe ervaringen rondom het dorp waar ik nú woon.” Renée Vonk-Hagtingius is schrijver en journalist. Ze woont al ruim een kwart eeuw met echtge- noot en wisselende huisdierbezetting in de Var, in Zuid-Frankrijk. Sinds begin dit jaar in een berg- gehuchtje in het onontdekte achterland van de ‘Provence verte’.

De Olijfgaard / de Olijventijd / de Olijvenoogst –

De olijfgaard
Wanneer Carol Drinkwater en haar partner Michel een olijfgaard in Zuid-Frankrijk kopen, begint een avontuur dat het gezin in contact brengt met het verrukkelijke Franse platteland, excentrieke figuren en de magische Provence. 

De olijventijd
Carol en Michel werken hard om hun olijfgaard tot bloei te brengen. Om een classificatie te verwerven, moet Carol vele olijfbomen extra planten. Zwanger, en vaak zonder hulp, gaat ze aan de gang. Dan werpen dramatische gebeurtenissen hun schaduw over de boerderij. 

De olijvenoogst
Na een lange afwezigheid keren Carol en Michel terug naar Zuid-Frankrijk. Maar door een schokkende gebeurtenis staat Carol er opeens alleen voor. Met alle warmte en kracht van de mediterraanse zon vertelt ze haar inspirerende verhaal. 

Een jaar in de ProvenceDe Provence is een van de meest geliefde gebieden in Frankrijk. Het landschap is er idyllisch, de temperatuur aangenaam, de lokale keuken en wijnen worden geroemd en de bewoners zijn er hartelijk. De Britse Peter Mayle vestigde zich in het hart van de Provence en geeft in dit boek een raak verslag, van maand tot maand, van zijn belevenissen in het eerste jaar. Mayle grossiert bovendien in schitterende verhalen over bijvoorbeeld de truffelzoeker en de zwijnenjager, de vosseneter en de man die tandartsen bijt. Met zijn ontspannen stijl trakteert Mayle de lezer op een even geestige als originele beschrijving van de sfeer in dit paradijs op aarde. Peter Mayle verhuisde in 1987 naar Mnerbes, een dorpje in de Provence. Zijn boek Een jaar in de Provence werd een wereldwijde bestseller. In 2002 werd hij in Frankrijk benoemd tot ridder in het Lgion d?Honneur. Naast zijn non-fictieboeken schreef hij ook enkele romans, waaronder Het Bordeaux-complot. Inmiddels woont hij in de Vaucluse, maar de Provence zal altijd een speciaal plekje in zijn hart hebben.

(Tekst: Bol.com)

#5 Lavendel, jasmijn en blauweregen in de tuin. Ik ben voornemens om dit jaar onze tuin een Zuidfranse uitstraling te gaan geven. Ik kan niet wachten op de bijen en vlinders die onze tuin willen gaan bezoeken 🙂

Zomertuin - 5 favorieten van de week #12

 

Wat was jouw favoriet van deze week?

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: