5 dingen die mij een goed gevoel geven tijdens het vele thuis zitten
Lifestyle

5 dingen die mij een goed gevoel geven tijdens het vele thuis zitten

Met vlagen komt er een beeld naar voren. Nieuwjaarsdag 2020. We klinken op een nieuw jaar. Een jaar waarin ik vele plannen en verwachtingen had. Een nieuw mooi jaar waarop we toasten, op gezondheid en geluk. We wisten nog niet, dat het een paar weken later, de wereld er heel anders uit zou zien.

We zaten van de een op de andere dag veel thuis. Ik moest door mijn werk wel vier keer per week met het openbaar vervoer, maar naast mijn werk, speelde mijn leven zich binnenshuis af. Eerlijk is eerlijk, ik moest daar enorm aan wennen. Geen spontane uitjes meer. Geen gezellige eetafspraken. Geen familie zien.

Het was de tijd waarin we nog volop in de verbouwing van de benedenverdieping zaten en achteraf ben ik daar heel blij om. Het gaf heel veel afleiding en zo konden we van onze veilige haven thuis, een nog mooiere plek maken. Geen overbodige luxe als je veel thuis zit!
Het leven veranderde en ik ontdekte daardoor 5 dingen die mij een goed gevoel geven tijdens het vele thuis zitten. Vandaag deel ik ze met jullie.

Organiseren

Met het risico extreem cliché te klinken, geeft het organiseren van mijn huis me het gevoel dat mijn brein op de een of andere manier ook meer georganiseerd is. Het is buitengewoon therapeutisch om van een rommelige ruimte een mooi en georganiseerd geheel te maken. Het is een fijne manier voor mij om me meer thuis te voelen en meer vrede te hebben met mijn omgeving.

Loungewear en pyjama’s

Naast dat ik naar mijn werk moest en dus mijn ‘gewone’ kleding aan had, maakte ik van elke gelegenheid gebruik om deze te verruilen voor loungewear en pyjama’s. Ik ging toch nergens heen, op een wandeling na en de boodschappen werden aan huis bezorgd, dus als ik thuis kwam, trok ik meteen mijn heerlijke loungewear aan. Ik ben dat echt meer gaan waarderen en heb mijzelf een aantal mooie exemplaren cadeau gedaan.

Boeken

Naast het klussen en werken, zocht ik mijn toevlucht in boeken om de realiteit even te kunnen ontvluchten. Ook herlas ik een aantal boeken. Wil je weten welke boeken ik heb gelezen? Je kunt mij vinden op Goodreads (‘Darina’).

Interieurstyling

Door de verbouwing is mijn liefde voor interieurstyling gegroeid en heb ik me hier helemaal op gestort. Omdat we nu zoveel thuis zitten, is dit een grote prioriteit geworden en kan ik mij hier helemaal in uitleven. Dus voor de rest van 2020 en ook daarna, zal ik een doorlopende lijst met projecten hebben en deze zal ik zeker delen op mijn blog.

Moodboard maken - 5 dingen die mij een goed gevoel geven tijdens het vele thuis zitten

Mijn verwachtingen bijstellen

Omdat het sowieso al een lastig tijd is, heb ik mijn verwachtingen bijgesteld en ik moet zeggen dat ik me daardoor veel beter voel. Ik ben ook meer ‘per dag’ gaan leven en plan eigenlijk helemaal niks. Het geeft me rust. Wel wil ik een beetje vooruitkijken voor als het leven ooit weer wat normaler wordt. Zo heb ik het schrijven van mijn manuscript opgepakt. Ik werk hier nu al zo lang aan en de wens om dit boek uit te geven wordt steeds groter. Ook scroll ik vaak door foto’s van vakanties om herinneringen op te halen. Naast dat het mij wel wat heimwee gevoelens geeft, geeft het mij ook weer inspiratie om artikelen te schrijven en ben ik weer voor even uit de realiteit.

Wat heb jij geleerd van deze periode?

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: