Boek lezen e1639727459703 - 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb #2
Boeken & Schrijven

5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb #2

Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik het ene na het andere boek en was ik vaak in de bibliotheek te vinden. Daar is mijn liefde voor boeken, verhalen en schrijven ontstaan. Het liefste lees ik feelgoodromans, maar soms ook een ‘cozy’ thriller. Het leek mij een leuk idee om eens in de zoveel tijd 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb, met jullie te delen en zo te inspireren. Lees je mee?

Heerlijk ontspannen met deze boeken…

Sophia’s triomf – Corina Bomann (deel 3 uit de serie ‘de kleuren van schoonheid’)

New York, 1942. Sophia zet samen met de succesvolle Elizabeth Arden een beautyfarm op, maar als dat haar liefdesgeluk in de weg blijkt te staan, begint ze zich af te vragen of dan toch het moment is aangebroken om zelfstandig verder te gaan. Om haar ambities te kunnen verwezenlijken wil ze eerst haar scheikundestudie afmaken. Daarvoor heeft ze geld nodig en ze besluit terug te keren naar haar oude werkgeefster Helena Rubinstein. Deze geeft haar een bijna onmogelijke opdracht, maar Sophia gaat de uitdaging aan. Haar huwelijk heeft daar echter onder te lijden en Sophia’s wereld stort in als haar man zich als vrijwilliger aanmeldt om te vechten aan het front. De oorlog in Europa komt nu akelig dichtbij. Wanneer ze het verschrikkelijke bericht krijgt dat haar man vermist wordt in Frankrijk, besluit Sophia haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.

Mijn mening:Een heerlijke trilogie om te lezen en mee te leven met Sophia’s keuzes en gebeurtenissen in haar leven. Echt een boek om je helemaal in te verliezen!

Palazzo Puro -Mirella Rosa

Mirella wordt verliefd op een vervallen Italiaanse villa. Ondanks de bedenkingen van haar man en tienerzoon, besluit ze het huis te kopen van twee oude zussen die het erfden. Zij weten niet waarom zij de erfgenamen waren en vertellen over een mysterie dat nooit is opgehelderd. Terwijl Mirella het huis opknapt en zich onderdompelt in het Italiaanse leven, krijgt ze langzaam het gevoel dat de villa een duister verleden heeft. Wanneer ze oude liefdesbrieven vindt, ontdekt ze een geheim dat angstvallig verborgen is gehouden. In 1939 droomt de jonge visnetweefster Sofia van een ander leven. Ze wordt verliefd op de zoon van de fabrieksdirecteur, de mooie Danilo. Hij moedigt haar aan om haar dromen te volgen. Dan gebeurt er echter iets waardoor alles verandert. Sofia moet zich staande houden in een leven waar ze niet zelf voor heeft gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog neemt Sofia een pijnlijke beslissing, waarvan zij de gevolgen voor altijd met zich mee zal dragen. Zal tientallen jaren later Mirella het goed bewaarde familiegeheim onthullen of blijft het voorgoed verborgen? Palazzo Puro speelt zich af tussen glooiende heuvels vol olijfbomen en wijngaarden in de regio Le Marche in Italië en vertelt een verhaal over liefde, vriendschap, verraad en hartverscheurende keuzes. Over de auteur Mirella Rosa heeft de Italiaanse villa Palazzo Puro in 2021 gekocht. Momenteel is ze samen met haar man en zoon bezig om deze te restaureren. In het dagelijks leven werkt ze als freelance consultant en heeft een passie voor het verbouwen van huizen. Het gezin woont (nog) in Nederland in een door haar zelf ontworpen huis.

Mijn mening: Wat heb ik genoten van dit prachtige verhaal. Ik volg de schrijfster ook op Instagram en de verbouwing van het palazzo had mijn nieuwsgierigheid gewekt dat ik dit boek wel moest lezen! Het verhaal is prachtig geschreven en je dompelt je even helemaal onder in het Italiaanse leven. 

leuke boeken om te lezen 1024x295 - 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb #2

Een tijdloze liefde – Santa Montefiore

In het Noord-Italië van de jaren dertig groeit Evelina op als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse stoffenhandelaar. Tussen de twee ontluikt een geheime romance, maar als in 1939 Mussolini een verbond sluit met Hitler komt hun toekomst op losse schroeven te staan. Als overtuigd patriot denkt Ezra’s vader dat de nazi’s hem en zijn familie met rust zullen laten maar ze worden allemaal gevangengenomen. Als niemand van hen na de oorlog terugkomt, vertrekt Evelina met een gebroken hart naar Amerika. Evelina weet dat ze Ezra nooit zal kunnen vergeten, maar vastberaden om ondanks alles toch weer gelukkig te worden slaagt ze erin een nieuw bestaan op te bouwen en opnieuw de liefde te vinden. Maar dan, op een regenachtige dag in oktober 1959, wordt de grond onder dat nieuwe bestaan weggeslagen.

Mijn mening: Ik heb nu bijna alle boeken van Santa gelezen en heb een paar echte favorieten, waaronder deze. Wederom een prachtig verhaal met veel dramatiek, mooi omschreven, een echte pageturner.

De jasmijnvilla – Elena Conrad (deel 1 uit de Jasmijnserie)

Giulia krijgt verrassend nieuws uit Italië: ze erft de prachtig geel geverfde villa inclusief jasmijn- en olijfboomgaard van haar Italiaanse grootvader. Dus vertrekt ze meteen naar de Ligurische kust, de plek waar haar moeder is opgegroeid en waar ze al snel wordt betoverd door de ongelofelijke schoonheid van het gebied. Maar de buren wantrouwen de buitenlandse erfgename. Alleen leeftijdsgenoot Marco verwelkomt haar vriendelijk. Langzamerhand komt Giulia erachter dat er meer aan de hand is rondom de villa op een klif boven de zee. Want waarom heeft haar moeder destijds het contact met haar familie verbroken? Waarom zijn de Italianen zo afstandelijk? En vooral: moet ze de villa verkopen of wordt dit haar nieuwe thuis?

Mijn mening: dit boek las ik binnen twee dagen uit, ik kon het niet wegleggen. Ik heb wel iets met huizen in het buitenland en de verhalen eromheen. Deel 2, de Jasmijntuin, is inmiddels verschenen.

Hartslag 27 – Henk Propper

Kort nadat Henk Pröpper in het voorjaar van 2020 van Amsterdam naar Parijs verhuisde, kwam behalve de wereld ook zijn hart bijna tot stilstand. Nadat de cardioloog een pacemaker heeft geplaatst die zijn verzwakte hart krachtiger doet kloppen, ontwaakt hij in een lege stad. Parijs is tijdens de lockdown veranderd in een verlaten toneel. Om zijn herstel te bespoedigen, zet Pröpper het op een lopen, maar Parijzenaren mogen op last van de overheid niet verder dan anderhalve kilometer van hun huis komen. Daarom besluit hij zijn directe omgeving te gaan verkennen. Hij speurt naar gedenkplaten en monumenten die meer en minder beroemde stadgenoten eren en hun geschiedenissen tot leven wekken. Onderwijl denkt Pröpper aan zijn eigen leven en vooral aan de literatuur die hem gevormd heeft. Zo treedt hij – soms letterlijk – in de voetsporen van literaire helden als Victor Hugo, Honoré de Balzac en Albert Camus. Hartslag 27 is een beklijvend boek over het belang van literatuur, en een schitterend portret van Parijs, de Franse hoofdstad die zelfs in haar leegte en desolaatheid magnifiek is.

Mijn mening: een heel ander boek dan de vier hiervoor. Af en toe wissel ik het genre af voor de variatie. Dit boek was fijn om te lezen omdat ik me weer even in Parijs waande en het belang van literatuur ook een mooie plek kreeg. 

Dit zijn de 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb.

Welk boek zou jij willen lezen?

Wil je meer boekentips? Check dan deze boeken & schrijven rubriek waar ik boek reviews deel en nog meer leuke boekentips!

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: