Lekker lezen
Boeken & Schrijven

5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb #1

Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik het ene na het andere boek en was ik vaak in de bibliotheek te vinden. Daar is mijn liefde voor boeken, verhalen en schrijven ontstaan. Het liefste lees ik feelgoodromans, maar soms ook een ‘cozy’ thriller. Het leek mij een leuk idee om eens in de zoveel tijd 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb, met jullie te delen en zo te inspireren. Lees je mee?

Heerlijk ontspannen met deze boeken…

Sophia’s wens – Corina Bomann (deel 2 uit de serie ‘de kleuren van schoonheid’)

Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika. Daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen. Een zakelijk aanbod van de befaamde Elizabeth Arden geeft haar een onverwachte kans en er komt ook weer liefde in haar leven. Maar een genadeloze concurrentiestrijd tussen haar oude en nieuwe werkgever dreigt roet in het eten te gooien. Plotseling staan haar toekomst en geluk opnieuw op het spel.

Mijn mening: deel 1 heb ik binnen een week uitgelezen, met deel 2 had ik iets meer moeite om in het verhaal te komen, maar ik wil gewoon weten hoe het verhaal van Sophia afloopt! Ik heb deel 3 al gereserveerd bij de bibliotheek.

De Italiaanse droom – Catherine Mangan

Niamh laat het regenachtige Ierland, inclusief haar verraderlijke ex en burgerlijke ouders, achter zich en gooit het roer radicaal om. Ze begint een koffiebar, soon to be wijnbar – ze kan namelijk helemaal geen koffie zetten – op de meest pittoreske plek van Italië. Ze geniet van haar nieuwe leven vol zon, zee en heerlijke lunches, én van het gezelschap van de knappe verhuurder van de bar. Maar dan komt ze in zwaar weer. Door geldproblemen en een familietragedie moet ze weer naar Ierland vertrekken. Is dit het einde van haar Italiaanse droom? Of kunnen haar nieuwe vrienden haar helpen terug te keren naar la bella Italia?

Mijn mening: wat heb ik genoten van dit verhaal. Dit boek heb ik dan ook een ruk uitgelezen. Ik werd meegezogen in de zoektoch van Niamh, naar een nieuw leven en de weg daarnaar toe. Een heerlijke feelgoodroman om te ontspannen en te dromen.

5 boeken die ik met plezier gelezen heb 1024x344 - 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb #1

De citroen op de taart – Mirjam Mieserius

Wanneer Maria voor haar nieuwe kookboek naar Zuid-Frankrijk afreist, vindt ze meer dan alleen inspiratie voor recepten… In De citroen op de taart van Mirjam Mieserius wordt kookboekenschrijfster Maria door haar uitgever Lucy naar Zuid-Frankrijk gestuurd om inspiratie op te doen voor haar tweede kookboek. En inspiratie heeft ze nodig: nadat haar verloofde Paul haar na het succes van haar eerste boek achterliet met een gebroken hart – waardoor ook haar nieuwe idee Kookboek voor newlyweds de prullenbak in kon – is Maria zichzelf niet meer en komt ze alleen haar bed nog uit voor de maaltijdbezorger. Eenmaal aangekomen in het huisje in Frankrijk blijkt dat Maria meer uit haar reis zal halen dan alleen nieuwe recepten: ze ontmoet al snel schatzoeker Thom, die naast knap en charmant, meer verrassingen voor haar in petto heeft dan ze kan vermoeden. En dan is daar de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant. Hij laat de meest verrukkelijke taartjes bij Maria’s deur achter, voorzien van een speciale boodschap, die haar smaakpapillen én fantasie doen prikkelen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan citroentaart… Vindt ze naast het perfecte recept ook de liefde?

Mijn mening: Mirjam is de winnaar van de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd 2021. Deze zonnige novelle is heerlijk om te lezen door de beschrijvingen van de taartjes en het goede Franse leven waarin je meegezogen wordt. Je krijgt meteen trek! Een romantisch verhaal, met wat drama erin verwerkt, maken het een fijn en ontspannen verhaal om te lezen. Deze had best langer mogen zijn. Maar niet getreurd! 5 juli komt haar boek ‘Bestemming Parijs’ uit!

De toekomst van Hotel Flanagans – Asa Hellberg

De vrouwen van Hotel Flanagans openen opnieuw de deuren! Een nieuwe tijd is aangebroken: in het levendige Londen van 2010 hebben Frankie en Billie inmiddels samen de leiding over de zaak. Frankie floreert in haar nieuwe functie, en haar team van Flanagans voelt als familie. Billie is juist ver weg van het hotel en focust zich liever op haar bloeiende acteercarrière. Het noodlot slaat echter toe en het huwelijk van Frankie loopt op de klippen. Haar leven stort in, en langzaam begint ze te beseffen dat ze de wereld niet in haar eentje aankan. Als ze eindelijk heeft besloten om Billie om hulp te vragen, heeft die net de rol van haar leven in New York geaccepteerd. Maar hoe kan ze nee zeggen tegen Frankie?

Mijn mening: het laatste deel van Hotel Flanagans trilogie. Wat heb ik fijne leesuren beleeft aan dit boek, en ook aan de eerste twee delen. Ik leefde met de hoofdpersonen mee in hun vriendschap, liefde, geluk, verdriet en verlies.  

Een zomer in Parijs – Sarah Morgan

Parijs… bestaat er een romantischer plek om je trouwdag te vieren? Een reisje naar de lichtstad lijkt Grace het ideale cadeau om David mee te verrassen, de man met wie ze al vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd is. Wacht even: met wie ze gelukkig getrouwd wás. David heeft namelijk ook een verrassing voor háár: hij wil scheiden. Nog niet helemaal bekomen van de schok, besluit ze dan in hemelsnaam maar alleen te gaan. Maar in je eentje in een bruidssuite ga je je niet direct beter voelen, ontdekt ze algauw. Op zoek naar een ander onderkomen botst ze op tegen een Engels meisje, Audrey, dat dringend op zoek is naar een baantje. En dat terwijl ze geen woord Frans spreekt. Op het eerste gezicht hadden de impulsieve Audrey en de altijd even beheerste Grace niet méér van elkaar kunnen verschillen. Toch ontwikkelt zich een hechte vriendschap, waarin ze elkaar helpen om zichzelf te vinden – of, in het geval van Grace, terug te vinden. En ontdekken ze uiteindelijk allebei waarom Parijs al eeuwenlang de stad der liefde wordt genoemd

Mijn mening: dit boek heb ik binnen drie dagen uitgelezen, ik kon het bijna niet wegleggen. Dat zegt genoeg 🙂

Dit zijn de 5 boeken die ik met veel plezier gelezen heb. Welk boek zou jij willen lezen?

 

Wil je meer boekentips? Check dan deze boeken & schrijven rubriek waar ik boek reviews deel en nog meer leuke boekentips!

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: