Mijn moodboard van de maand september 2021
La Vie Parisienne

30 lifestyle tips van een Parisienne #5

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op de Franse manier van leven, met name de lifestyle van de Parisiennes. Deze liefde is sinds mijn bezoekjes aan Parijs alleen nog maar groter geworden. Van mode tot lifestyle, er zijn zoveel manieren waarop je dit (Parijse) leven zelf kunt nastreven, waar je je ook bevindt. Als ik in Parijs ben, observeer ik enorm veel. Ik zit soms uren op een terrasje en aanschouw de mensen en de taferelen die zich aan mij voorbijtrekken. Hoe gedragen ze zich, wat hebben ze aan? Ik vind het enorm interessant en haal er zelf ook heel veel inspiratie uit.

30 lifestyle tips van de Parisienne, het zijn er teveel voor in een artikel, dus ik zal deel ze op in een aantal artikelen. Dit is alweer het een en laatste artikel in deze serie. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze serie vinden?

5 Tips om te leven als een Parisienne

21. Voel je niet schuldig over het eten van chocolade 🙂

Parisiennes genieten zeker van chocolade. Ze kiezen altijd voor kwaliteit.  Voel je niet schuldig over het eten van chocolade … zolang het maar pure chocolade is met 70% cacao of meer. Niet lekker? Deze chocolade heb je ook met smaakjes zoals sinaasappel, noten, caramel-zeezout…

22. Geen tussendoortjes
De Parisinenne verobert bijna nooit tussendoortjes. Ze zorgt ervoor dat de lunch voedzaam is zodat ze dit kan volhouden tot het diner (dat ook later is dan bij ons!). Mocht het toch gebeuren dat ze enorme trek krijgt, neemt ze fruit of een vezelrijk tussendoortje, maar constant snacken gedurende de dag zul je haar niet zien doen.

23. Geniet van eten aan de eettafel
Gebruik de maaltijd altijd aan de eettafel. Dit is beter voor de spijsvertering dan onderuit gezakt op de bank met een bord op je schoot.  De Parisienne legt haar telefoon weg en geniet van haar maaltijd.

food 1150029 640 - 30 lifestyle tips van een Parisienne #5

 

24. Eet verse producten
Winkel vers en bij je lokale groenteboer, slager, bakker en fromagerie of de markt. De Parisienne vermijden de supermarkt best vaak, omdat ze zo vers mogelijk willen eten en willen voorkomen dat ze teveel bewerkte voedingsmiddelen binnen krijgen.

25. Leer balans en kleine porties
Het “geheim” van hoe Franse vrouwen blijkbaar de hele dag op croissants kunnen kauwen en toch slank blijven, al is dit niet voor de 100% waar. Net als iedereen, moet de Parisienne ook haar balans qua portjes leren kennen. Elke Parisienne benadert dit weer een beetje anders. De Parisienne compenseert vaak. Als het ontbijt wat overdadiger was, dan compenseert ze dat met het diner, wat dan uit een lichtere maaltijd bestaat. Heeft ze de dag ervoor een dessert op en ook wat kaas? Dan eet ze de volgende dag een heerlijke maaltijdsalade. Het gaat om het vinden van een balans en toch kunnen genieten. En daarbij kiest de Parisienne voor kwaliteit en zo min mogelijk voor voorbewerkt voedsel. Dat is sowieso gezonder voor iedereen!

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: