Mijn moodboard van de maand september 2021
La Vie Parisienne

30 lifestyle tips van de Parisienne #4

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op de Franse manier van leven, met name de lifestyle van de Parisiennes. Deze liefde is sinds mijn bezoekjes aan Parijs alleen nog maar groter geworden. Van mode tot lifestyle, er zijn zoveel manieren waarop je dit (Parijse) leven zelf kunt nastreven, waar je je ook bevindt. Als ik in Parijs ben, observeer ik enorm veel. Ik zit soms uren op een terrasje en aanschouw de mensen en de taferelen die zich aan mij voorbijtrekken. Hoe gedragen ze zich, wat hebben ze aan? Ik vind het enorm interessant en haal er zelf ook heel veel inspiratie uit.

30 lifestyle tips van de Parisienne, het zijn er teveel voor in een artikel, dus ik zal deel ze op in een aantal artikelen.

5 Tips om te leven als een Parisienne

16. Trakteer jezelf op iets heel moois

Luxe is een kunst en de Parisienne wordt voornamelijk aangetrokken door creativiteit, kwaliteit en schoonheid van mooie items op het gebied van mode, interieur en gastronomie. Dit betekent  niet altijd dat ze alleen maar designer stukken koopt. De Parisienne vraagt zichzelf af: welke luxe dingen zou ik daadwerkelijk willen aanschaffen of voor willen sparen? Die ene geurkaars, dat mooie satijnen bedovertrek of toch dat heerlijke parfum?

17. Eet een croissant als ontbijt
Het ontbijt a la Parisienne. De Parisienne ontbijt niet heel uitgebreid. Een croissant en een kop koffie is voldoende om haar dag goed te beginnen. De lunch daarentegen is wel uitgebreider en wordt regelmatig genuttigd in een leuke brasserie.

Cafe Republique ontbijt - 30 lifestyle tips van de Parisienne #4

18. Geniet echt van je eten
Eten is bedoeld om van te genieten en om te delen. De Parisienne houdt zich niet bezig hoeveel calorieën er op haar bord liggen. Ze zorgt voor voldoende fruit en groenten en af en toe een lekker gebakje.

19. Doe op een natuurlijke manier aan lichaamsbeweging
De Parisienne spendeert geen uren in een sportschool maar wandelt dus veel.  Soms pakt ze de Velib (de fietsen die je kunt huren) als de afstand te groot is om te wandelen. Het is een leuke oefening en een geweldige manier om de stad op een andere manier te bekijken en te leren kennen.

20. Ga picknicken
Picknicken is een ontzettende leuke en ontspannen manier om te genieten van je familie en vrienden en van de heerlijke hapjes en drankjes. Favoriete plekken zijn aan de kade van de Seine en de parken.

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: