Mijn moodboard van de maand september 2021
La Vie Parisienne

30 lifestyle tips van de Parisienne #3

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op de Franse manier van leven, met name de lifestyle van de Parisiennes. Deze liefde is sinds mijn bezoekjes aan Parijs alleen nog maar groter geworden. Van mode tot lifestyle, er zijn zoveel manieren waarop je dit (Parijse) leven zelf kunt nastreven, waar je je ook bevindt. Als ik in Parijs ben, observeer ik enorm veel. Ik zit soms uren op een terrasje en aanschouw de mensen en de taferelen die zich aan mij voorbijtrekken. Hoe gedragen ze zich, wat hebben ze aan? Ik vind het enorm interessant en haal er zelf ook heel veel inspiratie uit.

30 lifestyle tips van de Parisienne, het zijn er teveel voor in een artikel, dus ik zal deel ze op in een aantal artikelen.

5 Tips om te leven als een Parisienne

11. Ontwikkel je taalvaardigheid
Nee, het gaat niet om de hoeveelheid vreemde talen die je kunt spreken, maar om de ontwikkeling van de spraak en spreekstijl. Parisiennes leggen veel charme, geestigheid en beschaafdheid in hun gesprekken.

12. Cultuur 
Hoe weet je wat je moet zeggen en hoe weet je hoe je moet praten als een Parisienne? Weet waar je het over hebt.  Blijf betrokken bij kunst, lees boeken, volg nieuws en bezoek musea (hopelijk kunnen we dit snel weer! 🙂

13. Vul je boekenkast met boeken die je echt leest
Een boekenkast is niet alleen een decoratie object. Breid je bibliotheek uit met boeken die je echt leest. Kijk bij tweedehands boekwinkels, de locale boekwinkel of speur op rommelmarkten naar mooie exemplaren.

 

14. Wees niet al te perfectionistisch
Les 1: je kunt nooit perfect zijn en de Parisienne heeft ook niet de ambitie om dit te zijn. Van mode tot lifestyle, ware schoonheid is te vinden in het perfect onvolmaakte.

15. Omarm je leeftijd
Ouder worden is sowieso onvermijdelijk, dus je kunt er net zo goed van genieten en het ergste dat je voor je leeftijd kunt doen, is blijven hangen in je tienerjaren zowel in geest als in lichaam. Een Parisienne raakt niet ontmoedigd als haar lichaam verandert, omdat ze weet dat ze mentaal en intellectueel nog veel te bieden heeft.  Dus blijven hangen in je jongere jaren doet je niet goed. Een Parisienne ontwikkelt niet alleen haar eigen charmes en jurken met klasse, maar ze is ook op de hoogte van alle sociale en culturele evenementen. Ze is welbespraakt en wijs en kan veel diepgaande gesprekken voeren over veel onderwerpen.

 

Lees hier deel 1 en deel 2 in de lifestyle tips van een Parisienne serie.

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: