Mijn moodboard van de maand september 2021
La Vie Parisienne

30 lifestyle tips van de Parisienne #2

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op de Franse manier van leven, met name de lifestyle van de Parisiennes. Deze liefde is sinds mijn bezoekjes aan Parijs alleen nog maar groter geworden. Van mode tot lifestyle, er zijn zoveel manieren waarop je dit (Parijse) leven zelf kunt nastreven, waar je je ook bevindt. Als ik in Parijs ben, observeer ik enorm veel. Ik zit soms uren op een terrasje en aanschouw de mensen en de taferelen die zich aan mij voorbijtrekken. Hoe gedragen ze zich, wat hebben ze aan? Ik vind het enorm interessant en haal er zelf ook heel veel inspiratie uit.

30 lifestyle tips van de Parisienne, het zijn er teveel voor in een artikel, dus ik zal deze in een aantal delen opsplitsen. Vorige week konden jullie de eerste 5 lifestyle tips van de Parisienne al lezen.

5 Tips om te leven als een Parisienne

6. Neem je huidverzorging serieus
Je hebt maar één huid en Parijzenaars zullen al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat het in zo’n goed mogelijke conditie blijft. Dit gaat gepaard met het gebruik van hoogwaardige verzorgingsproducten en regelmatig een spa bezoek. Dit doen ze niet uit ijdelheid, maar om zich goed te voelen. De meeste verzorgingsproducten koopt de Parisienne bij de apotheek. Dit zijn 7 fijne beautyproducten uit de Franse apotheek.

7. Kies een ‘signature’ geur
Parijzenaars houden van luxe geuren, zoals de iconische geuren van Guerlain en Chanel en creeren op deze manier hun ‘signature’ geur.  Maar hoe kom je achter je ‘signature’ geur? Bepaal eerst wat je favoriete parfum is en neem deze geur als uitgangspunt. Onderzoek waarom je een bepaalde geur zo fijn vindt en probeer zo veel mogelijk blind te ruiken en je niet af te laten leiden door de prachtige flacons. Elke geur reageert anders door de zuurtegraad van je huid, dus probeer, vooral bij nieuwe geuren, aan een sample te komen, zodat je de geur eerst kun testen.

Chanel Gabrielle Essence eau de parfum - 30 lifestyle tips van de Parisienne #2

8. Do it like the Parisienne do
Franse vrouwen zien er iedere dag goed uit. Ze worden niet voor niks al jaren gezien als de meest stijlvolle vrouwen. Hun stijl kun je het beste omschrijven als klassiek, cool en nonchalant tegelijk. Het lijkt alsof ze zo maar iets aan hebben getrokken, maar de outfit klopt altijd. De Parisienne stelt haar outfit samen door haar vrouwelijke elegantie te gebruiken in combinatie met persoonlijke geheimen. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar sommige dingen zijn juist bedoeld om prive te houden. Het lijkt alsof de Parisienne stijl altijd hetzelfde is, maar als je goed observeert, hebben ze allemaal iets dat je aan het denken zet: wat is het met haar? Ik weet gewoon niet wat, maar….en dat maakt de Parisienne stijl zo uniek!

9. Koop fijne lingerie
Omdat jij het ook verdient om een goed gevoel over jezelf te hebben. Het is jouw kleine geheimpje waardoor je je zelfverzekerd voelt.

10. Neem regelmatig afstand van je mobiele telefoon
Hoe vaak zie jij Parijzenaars in cafes aan hun telefoon of laptop gekluisterd? Dat komt niet heel vaak voor. Parijzenaars lezen graag, genieten van hun drankje en maaltijd, kijken mensen of zitten gewoon. Wat het ook mag zijn, ze nemen de tijd en genieten van het moment. Iets om te onthouden 🙂

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: