Mijn moodboard van de maand september 2021
La Vie Parisienne

30 lifestyle tips van de Parisienne #1

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd verliefd geweest op de Franse manier van leven, met name de lifestyle van de Parisiennes. Deze liefde is sinds mijn bezoekjes aan Parijs alleen nog maar groter geworden. Van mode tot lifestyle, er zijn zoveel manieren waarop je dit (Parijse) leven zelf kunt nastreven, waar je je ook bevindt. Als ik in Parijs ben, observeer ik enorm veel. Ik zit soms uren op een terrasje en aanschouw de mensen en de taferelen die zich aan mij voorbijtrekken. Hoe gedragen ze zich, wat hebben ze aan? Ik vind het enorm interessant en haal er zelf ook heel veel inspiratie uit.

30 lifestyle tips van de Parisienne, het zijn er teveel voor in een artikel, dus ik zal deze in een aantal delen opsplitsen. Lezen jullie mee?

5 Tips om te leven als een Parisienne

1. Bon appetit!
Samenkomen met vrienden en informele diners organiseren staan regelmatig gepland in de agenda van de Parisienne. Zij maakt zich niet heel druk om de organisatie daarvan en zorgt voor een lekker aperitief, een goede maaltijd en lekkere drankjes. Het is niet om te pronken met de kookkunsten, het samenzijn is wat telt.  Soms wordt de maaltijd ook bezorgd door een nabijgelegen restaurant. Onthou: minder stress en meer genieten. Je hoeft echt niet alles uit de kast te halen om een gezellige avond te hebben.

nadia valko hYkOoi7z9sA unsplash 683x1024 - 30 lifestyle tips van de Parisienne #1
@Unsplash

2. Wees trots op je huis 
Hoewel de meeste Parijse appartementen klein zijn, zien ze hun huis alsof  het een kasteel is. Besteed tijd aan het ontwikkelen van je eigen interieurstijl. Meer inspiratie nodig om te wonen als een Parisienne? Lees dan het boek ‘Wonen als een Parisienne’ door Ines de la Fressange. Ik schreef er eens een review over.

Wonen als een Parisienne 743x1024 - 30 lifestyle tips van de Parisienne #1

3. Zet verse bloemen neer
Parijzenaars houden van esthetiek en romantiek en gebruiken daar onder andere verse bloemen voor.  In de Parijse straten kom je regelmatig een mooie bloemenwinkel tegen met een keur aan bloemen en planten. Vooral witte bloemen zijn favoriet bij de Parisienne.

4. Geurkaarsen zijn een must
De Parisienne is dol op Diptyque kaarsen. Geur is een belangrijke factor bij het creëren van een mooi huis en een fijne sfeer.

5. Een losse haarlook
De haarlook van de Parisienne is niet al te ‘gestileerd’. Een gezonde glans is een must, maar zij gebruikt nooit teveel haarlak of een ander stylingproduct of haaraccessoires.  Haar haren verven doet de Parisienne weinig, hoewel subtiele hightlights wel erg geliefd zijn.

Zo, dit waren de eerste vijf lifestyle tips van de Parisienne. Binnenkort deel ik het tweede deel in deze serie.

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: