TV meubel Divino 165x40x40cm stalen onderstel - 3 tips om de perfecte tv-tafel te kiezen voor je interieur
Interieur

3 tips om de perfecte tv-tafel te kiezen voor je interieur

Al heel lang voordat wij aan de grootschalige renovatie van onze woonkamer begonnen, hadden we het plan om de televisie te verplaatsen. We hadden een grotere bank uitgekozen en deze zou beter tot zijn recht komen als we deze langs de langere muur zouden zetten. Mijn man en ik gingen op zoek naar een tv-tafel en kozen een wandtafel uit dezelfde serie waar ook onze eettafel en salontafel van is. Het leek zo leuk, maar nnu een jaar later, hebben we hier een beetje spijt van. Ten eerste neemt de wandtafel toch meer plek in beslag en ten tweede oogt het saai, omdat het uit dezelfde meubelserie komt. Ik ben mij gaan verdiepen in tv-tafels en deel 3 tips om de perfecte tv-tafel te kiezen voor je interieur.

Bedenk wat je precies wilt

Wat voor stijl wil je? Wil je dat het tv meubel bergruimte heeft voor o.a. draden, een soundbar of andere spullen? Hoe groot mag de tv-tafel zijn? Bedenk dit eerst heel goed, voordat je, net als ik, een miskoop doet. Houd je bijvoorbeeld van een industriele look? Kijk dan eens naar een tv-tafel. Een lage of hoge tv-tafel, met of weinig opbergruimte, open vakken, alles is mogelijk om de tv-tafel te vinden dat in jouw interieur past!

Mijn persoonlijke favoriet is de tv-tafel op onderstaande foto, omdat deze tv-tafel ook meteen dienst doet als decoratie object en heel ruimtelijk oogt door de open vakken. Het enige nadeel is dat  de kabels op een andere manier weggewerkt moeten worden met bijvoorbeeld een kabelgoot, maar deze zou ik weer uit het zicht kunnen ontrekken door er accessoires voor te zetten.

TV meubel open Orly 50x150x35 2 923x1024 - 3 tips om de perfecte tv-tafel te kiezen voor je interieur

Let op de kijkhouding

Onze vorige tv hing veels te laag waardoor we af en toe wel last kregen van onze nek. De beste kijkhouding is om lichtjes naar beneden te kijken als je televisie kijkt. Bij een grote televisie kun je beter voor een lagere tv-tafel kiezen en bij een kleinere tv een hoger exemplaar. Omdat de televisies steeds groter worden, zie je ook steeds meer lagere tv-tafels. Meet dit goed op alvorens je op een aankoop overgaat.

De functie van de tv-tafel

De tv-tafel kan meerdere functies vervullen, zoals het wegwerken van de tv-kabels die vaak storend zijn in een interieur of een geluidssysteem. Of wil je je prachtige DVD collectie erin kwijt? Houd rekening met deze wensen als je je gaat orienteren voor een tv-tafel.

Zonde van de wandtafel die ik heb gekocht voor onze televisie? Nee, niet helemaal. Deze ga ik nog een andere functie geven, maar dat zul je vanzelf op dit blog zien!

Heb jij een tv-tafel in je interieur?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: