La Vie Parisienne

3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken

3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken

 

3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken

Wat is dat toch met de Franse levensstijl? De Fransen staan er om bekend dat zij echt genieten van het leven. Hoe doen ze dat? Vandaag beschrijf ik 3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken.

De Fransen wandelen veel

De Fransen wandelen echt (bijna) overal naar toe. Naar het werk, de markten, de winkels, het is echt een deel van hun dagelijkse leven. Als ik in Parijs ben, dan loop ik ook zo 15 kilometer op een dag 🙂 De metro pakt een Parisienne als het echt niet anders kan. In mijn dagelijkse leven probeer ik het wandelen ook zoveel mogelijk te integreren. Het is niet voor niks dat ik mijn metrokaart heb opgezegd. ’s Ochtends loop ik naar het werk, dat is een fijne wandeling van zo’n 20 minuten. Tussen de middag probeer ik ook vaak te gaan “lunchwandelen”. Wandelen is fijn en is ook een soort meditatie voor mij.

De Franse eetgewoonten

Voor de Fransen is kwalitatief eten heel belangrijk. Ze eten kleinere porties en stoppen echt met eten als hun maag aangeeft dat deze goed gevuld is. Zij eten altijd verse en kleurrijke producten, fruit en groenten. Het Franse ontbijt stelt niet zoveel voor.  Zelf heb ik  echt de behoefte aan een goed ontbijt dat bestaat uit Griekse yoghurt, havermout een blauwe bessen en een kop koffie. De Fransen heeft genoeg aan een café au lait met een croissant. De lunch is de maaltijd van de dag waar genoeg tijd voor vrijgemaakt wordt. Ze gaan er goed voor zitten en genieten echt van het eten.

Snacken doen ze ook bijna niet tussendoor. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te snacken met cherrytomaten, paprikareepjes of komkommerschijfjes, een lekkere cracker of een Nakd reep (coconut smaak).

De Fransen genieten echt van het leven

De Fransen genieten echt van het leven door te genieten van de kleine dingen om hun heen. Ze hebben uitgevogeld hoe ze het beste “work and play” kunnen combineren en dat doen zij moeiteloos. Ze hebben balans in hun leven gecreëerd door de leuke dingen in het leven, in hun dagelijkse leven te integreren. Ze verlaten het werk even voor een wandelingetje, of maken een wandeling na het werk, genieten van een goed glas wijn of ander lekker drankje, of gaan naar hun lievelingsrestaurant. Ze leven echt het joie de vivre!

Welke lifestyle spreekt jou het meeste aan?

Pinnen voor later

3 Franse lifestyle geheimen 683x1024 - 3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken

8 thoughts on “3 Franse lifestyle geheimen die mij erg aanspreken

  1. Dat klopt, een routine aanleren gaat niet altijd zoals je zou willen. En klein ontbijten is ook niets voor mij, ik moet, net als jij, een goede maagvulling hebben 🙂

 1. Wandelen vind ik ook zo fijn , zeker nu het beter weer wordt 🙂 Maar ook op de sportschool vind ik snelwandelen op de loopband een leuke vorm van cardio.
  Van de Franse eetgewoontes kan ik nog wel wat leren haha, ik eet soms echt tot ik buikpijn heb als het lekker is
  Eva recently posted…Life in 2019 – Deel 6My Profile

 2. Thuis hou ik van lekker uitgebreid ontbijten op een vrije dag en op een werkdag ontbijt ik met yoghurt en muesli. Als ik op vakantie ben in een warm land, vind ik het heel fijn om zo te ontbijten als de Fransen of Italianen: een kopje koffie en iets kleins erbij. Daar raak ik dan snel aan gewend. Wandelen doe ik regelmatig. Ik zou ook echt nog iets meer moeten genieten van de kleine dingen in het leven. Soms heb ik alleen het gevoel dat je het maar ‘druk, druk, druk’ moet hebben. Ik kies er dan bewust voor om dingen af te zeggen en tijd voor mezelf te hebben.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes recently posted…Snacktest | Vegetarische Draadjesvleesch Bitterballen van MoraMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.