Interieurstyling inspiratie #3
Interieur

15 interieurweetjes over mij

Mijn huis
Ons huis is een huis uit de begin jaren ”80 en is een tussenwoning. Ons huis is een heel fijn huis in een rustige buurt en vooral het uitzicht vanuit de tuin vind ik magisch.

Mijn woonwens
Eigenlijk heb ik geen woonwensen meer. Wij wonen op een centraal punt tussen het stadscentrum en vlakbij een natuurgebied. Ik had vorig jaar heel wat woonwensen en die hebben door de vijf maanden durende renovatie kunnen waarmaken. En dat laat ik nog zeker zien op mijn blog. Ik heb wel plekken waar ik zou willen wonen in binnen-en buitenland, maar dat zijn vooralsnog nog dromen 🙂

Mijn interieurstijl
Mijn interieurstijl kun je het beste omschrijven als Scandinavisch en landelijk met een vintage tintje. Op de site van VT Wonen heb ik de quiz ‘Welk woontype ben jij?’ gedaan en het resultaat was ‘basic.’

Jij bent basic

Jij bent een basic type. Voor jou ligt schoonheid in eenvoud. Niet teveel gedoe, maar rust en aandacht. Zo sta je in het leven en dat weerspiegelt jouw huis: licht, leefbaar en no-nonsense. Je houdt van natuurlijke materialen. Licht is de basis van je huis. Je maakt het spannend met grafische prints en dessins.

Ik kan mij hier helemaal in vinden. Met de styling van de benedenverdieping begon ik met de basis. Wat zou blijven en wat gingen we vernieuwen? De vloer, die op een echte houten vloer lijkt, maar in het echt laminaat is, zou zeker blijven. De meubels ook, behalve de twee grote banken en de leunstoel. Vanuit deze basis dacht ik verder aan het kleurenpalet. Een muur was donkergrijs en dat wilden we niet meer. We lieten de muren wit stuuken en schilderden deze muur in de kleur ‘Tranquil dawn’ wat een perfecte keuze is. De rest van de muren lieten we wit. Vanuit daar ging ik denken aan de accessoires. Dit vind ik natuurlijk het allerleukste deel om te doen.

Waar haal ik mijn interieurinspiratie vandaan?
Een tijd geleden heb ik een artikel geschreven waar ik mijn interieurinspiratie vandaan haal.  Vooral woonwinkels en Pinterest is een grote inspiratiebron voor mij.

Mijn interieur lectuur
Ik verslind heel veel interieurtijdschriften. Mijn favorieten zijn VTWonen, Ariadne at Home/Brocante en internationale bladen zoals Country Homes, Country Living, Home & Gardens.

Woonbladen inspiratie - 15 interieurweetjes over mij

In mijn boekenkast
Mijn verzameling interieur boeken is niet heel erg groot, omdat ik heel kritisch ben met deze aankopen. Een van mijn favoriete interieurboeken is ‘Wonen als een Parisienne’ van Ines de la Fressange en het boek ‘Living in the city’ en ‘Into Interieur’ staan op mijn verlanglijstje.

Op de koffietafel
Ik vind het leuk om boeken te gebruiken in het interieur en gebruik deze dan ook regelmatig als stylingsobject. Een idee is om een stapel boeken op tafel te leggen en daarop nog wat items neer te zetten of een gezellige vaas met bloemen.

Op mijn nachtkastje
Het nachtkastje was altijd een rommeltje totdat ik dat beu werd en ik deze mooi gestyled heb met een koffietafelboek en een vaasje droogbloemen. Veel beter!

Nachtkastje styling - 15 interieurweetjes over mij

Mijn interieur wensenlijst
De bovenverdieping moet grondig worden opgeruimd en ook zou ik daar een soort van inloopkast/kamer van willen maken. Ook denken we eraan om de muur tussen de slaapkamer en mijn ‘atelier’ weg te halen zodat het een grote lichte ruimte wordt. Maar dit zijn allemaal ideeen.

Op mijn muren
De muren heb ik niet volhangen met posters, schilderijen of andere objecten. Ik wil de muren rustiger houden, zodat ik meer kan spelen met accessoires. We hebben wel een prachtige poster/schilderij hangen van Marthe de Florian. Ik hoor je denken: wie is dat? In dit artikel vertel ik meer over haar en het verhaal acher dit bijzondere schilderij.

Marthe de Florian Boldini - 15 interieurweetjes over mij

Wat maakt een interieur?
Een interieur weerspiegelt de persoonlijkheid (heden) van degene (n) die er wonen. Een basis interieur, gemixed met persoonlijke items maakt een interieur. Om een interieur ‘spannend’ te houden, is het leuk om te varieren in accessoires en een accessoire eruit te laten springen, zoals ik met het bovenstaande schilderij heb gedaan. De lijst en de afbeelding is verre van basic maar springt eruit in het interieur en maakt het interessant.

Favoriete ruimte
Er is niet echt een favoriete ruimte aan te wijzen.

Ik vertoef veel in mijn ‘atelier’ zoals ik de brede achterkamer heb omgedoopt en je op de eerste foto ziet. Hier staan al mijn (verzamel) spulletjes en dit fijne bureau. Daarnaast ben ik nu ook graag in onze nieuwe keuken en in de woonkamer in mijn nieuwe schrijfhoekje te vinden. Het is precies zoals we hebben uitgedacht en daar geniet ik enorm van.

Poster op bureau - 15 interieurweetjes over mij
mijn ‘atelier’

 

 

 

Favoriete moment
‘s Ochtends vroeg een kop koffie drinken met uitzicht op de tuin en de vogels. De stilte om mij heen, het begin van een nieuwe dag…

Mijn interieur droom
Nu ik me meer verdiep in de wereld van interieurstyling, heb ik wel een paar wensen. Ik zou heel graag een keer een Parijs appartement willen inrichten. Ik hou van de Parijse stijl, zoals de hoge plafonds met ornamenten, de visgraat vloer, de balkons…ik heb zeker al ideeen hoe ik het zou inrichten. Het zou een mix van vintage (dus een bezoek aan de bekendste markt ‘Puces Saint Ouen’ kan niet uitblijven) met modern worden. Ook zou ik graag een strandhuis willen inrichten, want ik hou ook erg van dat sfeertje. Ik hoop dat deze droom ooit werkelijkheid wordt. Tot die tijd studeer ik lekker verder.

Parijs appartement - 15 interieurweetjes over mij

Onze projecten
De afgelopen vijf maanden waren druk met de renovatie van de benedeverdieping en de tuin en het resultaat zal ik zeker delen op mijn blog.

Wil je meer interieur artikelen van mij lezen? Je vindt ze hier.

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: