Reizen

12 mooie vakantiemomenten in Frankrijk

La douce France…de zomervakantie is aangebroken en heel wat mensen pakken hun koffers in om een heerlijke vakantie in Frankrijk te gaan beleven. Omdat het voor mij nog eventjes duurt, deel ik 12 mooie vakantiemomenten in Frankrijk die ik tijdens eerdere vakanties beleefd heb.

Om te koesteren…

#1. Het getjirp van de cicaden als welkomstgroet. Dat is voor mij echt het ultieme Frankrijk gevoel en doet me denken aan de heerlijke lome middagen in de schaduw met een verkoelend drankje en een goed boek of de wandelingen door de natuur.

#2. Het bezoeken van de mooie dorpjes waar soms de tijd heeft stilgestaan. Dorpjes zoals Fayence, Aups en de wat drukke plaatsjes aan de kust, Frejus, Nice, Menton, Eze.

#3.  Op zoek gaan naar mooie schatten op de brocante markten, of vide greniers, en met een mooie aankoop als herinnering aan de vakantie, thuiskomen.

#4. Als ontbijt een knapperige baguette, jam, en koffie op het terras, genietend van de zon en te bedenken dat er nog zoveel heerlijke dagen zijn in la douce France.

#5. Een verkoelend drankje drinken (Orangina is een favoriet!) op een terrasje, in een dorpje, onder de platanen, bij een klaterend fontein. Chliche? Wellicht, maar wel la vie Francaise!

#6. Naar de markt gaan en de zintuigen verwennen met de geuren en kleuren van al het groenten en fruit. Een praatje maken met de verkoper over de producten en het diner samenstellen met verse lokale producten.

Cours Saleya markt Nice - 12 mooie vakantiemomenten in Frankrijk

Nog meer mooie vakantiemomenten in Frankrijk

#7. Genieten van de natuurlijke aroma’s van lavendel, tijm, rozemarijn.

#8. Een kaasplankje samenstellen en dit oppeuzelen bij de ondergaande zon en de dag koesteren die is geweest.

#9. Dwalen door de smalle straatjes in de Provencaalse dorpjes en genieten van de mooie uitzichten en authentieke sfeer.

#10. Een afgelegen strandje zoeken en genieten van het azuurblauwe water en de rust.

#11. ‘s Ochtends bij het krieken van de dag de luiken openen, de aroma’s van lavendel opsnuiven en genieten van het vooruitzicht van weer een prachtige zomerdag…

#12. Foto’s maken en een dagboek bijhouden om de mooie momenten vast te leggen en thuis nog eens te beleven.

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: