11 modeweetjes van mij
Lifestyle

11 modeweetjes van mij

Mode & ik

In een eerder artikel, 10x waarom ik zo van mode hou, schreef ik dat ik met mode kan uitdrukken hoe ik me voel en waar ik van hou.

Mijn stijl

Mijn stijl is te omschrijven als casual en soms casual chic, dat hangt van de gelegenheid af. Deze stijl heb ik eigenlijk echt omarmd vanaf mijn dertigste. Daarvoor zag je me nog vaak op hakken lopen en heel af en toe met een rok of jurkje. Misschien dat ik ooit weer een jurkje ga dragen, want ik heb een heel mooi exemplaar in mijn kledingkast hangen, maar ik kies toch altijd weer voor een broek.

Mijn favoriete outfit

Momenteel draag ik graag flared broeken. Ik vind dat zo mooi staan! Vooral met een goede sneaker eronder en een leuk truitje of blouse erop. Ook vind ik deze items leuk te combineren met een gaaf blazerjasje om de outfit een boost te geven. En het is ook leuk om weer eens wat anders te dragen. Ik hanteer bij het kiezen van mijn outfit de Lonneke methode (zie hieronder de link naar mijn boekreview) wat betekent dat je voor je outfit een keypiece kiest en de rest is basics. Deze methode heeft mij al ontzettend goed geholpen om mijn outfits leuker te maken!

Culotte met witte blouse 1024x718 - 11 modeweetjes van mij
Dit is een baisc outfit. Om het geheel wat spannender te maken (en de Lonneke methode toe te passen), kun je kiezen voor een uitgesproken kleur schoen, tas of jas.

Mijn ‘signature’ item

Als je mij tegenkomt, is dat eigenlijk altijd wel met een Longchamp tas en sneakers. Hier kun je me echt in uittekenen. Voordat we mondkapjes moesten gaan dragen, droeg ik ook vaak lippenstift, maar ik merk, dat ik dat nu een stuk minder doe.

Mijn liefde voor kleding

Mijn liefde voor kleding is groot. Dat is begonnen tijdens mijn eerste bijbaantje wat je kunt lezen in het artikel dat ik al eerder noemde. Deze liefde is met de jaren alleen maar gegroeid. Ik vind het heel ontspannen om te winkelen, de stoffen te voelen en me te laten inspireren. Wel ben ik veel kritischer geworden met aanschaffen van kleding. Vroeger kon ik echt alles kopen en had ik achteraf toch een beetje spijt van sommige aankopen. Nu check ik altijd wat ik echt mis en dan koop ik dat. Ik laat mij hierdoor inspireren door de het boek van Lonneke en het pas verschenen boek van Renee Koudstaal.

Hier winkel ik graag

Mijn favoriete merk is vooral Esprit. Maar ik merk dat ik toch ook behoefte heb aan nieuwe mode ontdekkingen. Ik ben een groot fan geworden van de online shop la Redoute, waar je veel Franse mode vindt (maar ook in grotere maten). Ook ben ik dol op het bezoeken van boetiekjes als ik in een andere stad ben. Zo kocht ik afgelopen zomer een prachtige zachte trui in Noordwijk bij een heel leuk winkeltje. Ook hou ik van shoppen in Parijs, maar niet de hele dag haha. In Parijs shop ik graag bij Galeries Lafayette, maar de volgende keer wil ik me meer gaan uitdagen op dit gebied. En niet alleen in Parijs. Ik probeer nu meer nieuwe stijlen en merken uit, omdat ik dit ten eerste heel leuk vindt om te doen en ten tweede ben ik dol op nieuwe mode ontdekkingen.

Galeries Lafayette Paris 1 - 11 modeweetjes van mij

Favoriete items

Als je de deuren van mijn kledingkast open doet, zie je vooral blousjes, truitjes en hemdjes. Ik ben dol op hemdjes (en dan vooral die van de Zeeman. Die blijven zo ontzettend mooi tijdens het dragen en het wassen) en draag deze altijd onder mijn trui, blouse of shirts. Ook vind je een aantal paar sneakers in mijn kast, want die draag ik dagelijks. Op broekengebied zie je vooral flared broeken, een enkele jeans en ‘joggerstyle’ broeken. Ik ben nog op zoek naar een wijdere pantalon. Ik vind zo’n model broek heel stoer gecombineerd met een mooie sneaker en truitje.

In Noordwijk heb ik waanzinnig mooie sneakers gekocht die op zichzelf al eyecatchers zijn (dus de keypiece in mijn outfit). De rest van mijn outfit (meestal een flared broek en een mooie top) houd ik rustig.

Ook ben ik dol op jassen. Op een of andere manier word ik in een winkel altijd naar de jassenafdeling getrokken. Ik vind een jas ook een belangrijk item van een outfit, want het is het eerste dat je ziet. Laatst kocht ik een ‘kimono’ model jasje bij Bonprix (klik hier voor de foto) en vorig weekend vond ik nog een mooie teddy jas in bikermodel. Die kon ik echt niet laten hangen. Ik draag mijn jassen ook allemaal, juist de afwisseling is vind ik heel leuk.

Hoff sneakers - 11 modeweetjes van mij

Mijn mode inspiratie

Mode inspiratie vind ik vooral op Pinterest, Instagram en de webwinkels. Ik hou wel vast aan mijn eigen stijl en ben helemaal niet trendgevoelig, al is het soms wel leuk, om een trend mee te pikken. Ik vind het heel leuk om op zoek te gaan naar kleding en het werkt ook nog heel ontspannend voor mij.

Wat is een modeweetje van jou?

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: