Klein Parijs in Amsterdam
La Vie Parisienne

11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Soms hoef je niet ver te reizen om het echte Frankrijk gevoel te ervaren. Ik hou van Amsterdam en ik hou van Frankrijk. Vandaag deel ik 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in eigen land.

11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Cafe de Paris is een van mijn favoriete adresjes in Amsterdam. Voor ontbijt en brunch kun je bij Metropolitain terecht en voor het diner bij Cafe de Paris vanaf 18.00 uur. Ik heb hier al een paar keer gegeten en het is zeer aan te raden. Ook het industriële interieur kan mij wel bekoren (Rokin 81/83)

Cafe de Paris Amsterdam - 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Bistrot Neuf – Heerlijk Frans eten doe je hier. Ook kun je bij Bistrot Neuf “warm” lunchen. Er zijn 250 wijnen in huis en 75 wijnen per glas. De gerechten zijn ongecompliceerd en de sfeer is zeer gemoedelijk. Reserveren is wel een must (Haarlemmerstraat 9)

Grand Café de l’Opera is een café met een prachtig Art Deco-interieur. Als je in de serre gaat zitten, waan je je op dat moment echt in Parijs! (Rembrandtplein 27-29)

Cafe lOpera Amsterdam - 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Boekhandel “Le Temps retrouve” – ​​wil je Franse boeken kopen, dan ben je hier aan het juiste adres ! (Keizersgracht 529).

Le Temps Retrouve Livres - 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Fromagerie l’Amuse – hou je van kaas? Dan is dit de perfecte plek om je favoriet uit 400 kazen te kiezen! Lijkt mij persoonlijk heel lastig 🙂 (Olympiaplein 111)

Café le Pub – net als of je echt op een terras in Parijs waant. Alles klopt! Rode luifel, de rood-witte rieten stoelen met uitzicht op het plein en een prachtig gebouw dat eruit ziet als een Parijse Haussmann-gebouw. Tijdens de jaren 1920 en 1930 was het een beroemd modehuis: “Hirsch”, tegenwoordig vind je er Apple Store (Leidseplein 2)

Cafe le Pub - 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

Gebroeders Niemeijer – een ambachtelijke Franse bakkerij in het hartje van Amsterdam. Het water loopt je in de mond bij de vers gebakken broden en heerlijke gebakjes. Op de site vind je ook een blog met recepten en video’s en de verhalen van de bakker. Je kunt er heerlijk lunchen of genieten van een van de heerlijke gebakjes (Nieuwendijk 35).

Le Fournil – artisan boulangerie Francais. De bakker zelf komt uit Frankrijk, dus je kunt echt zelfgemaakte producten verwachten. Je kunt hier zo’n delicatessen kopen op een steenworp afstand van de fromagerie l’Amuse om een ​​heerlijke lunch of kaasplankje te maken! (Olympiaplein 119)

De 9 Straatjes: in de 9 straatjes vind je volop boetiekjes en cafeetje. Als je hier rondwandelt, waan je je in de Parijse wijk Saint Germain des Pres.

Petit Gateau, een Franse patisserie in de Haarlemmerstraat. Ik proefde het vijgengebakje en het was heerlijk! Toen ik de winkel binnenkwam, voelde het alsof ik in Parijs was … al het gebak! Het was moeilijk om te kiezen (Haarlemmerstraat 80).

My Little Patisserie gelegen in de Pijp en het is lastig kiezen uit de vele heerlijke gebakjes  (1e van der Helststraat 63)

Ken jij nog een “Frans” adresje in Amsterdam?

Om te bewaren

Franse adressen in Amsterdam 683x1024 - 11 Franse adressen om te genieten van het Frankrijkgevoel in Amsterdam!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: