11 modeweetjes van mij
Lifestyle

10 x waarom ik zo van mode houd

Mijn eerste baan in de mode

Tot mijn zestiende jaar was ik totaal niet met mode bezig. Ik herinner me, dat ik het liefst mijn jeans droeg tot ie versleten was (want dan zat ie het beste!) en mijn All Stars. Ook was het mode om zo’n strak korte legging te dragen met sneakers. Tja, toen voelde ik me daar vast goed in.

Op mijn zestiende ging ik bij Miss Etam werken in de weekenden en er ging een (mode) wereld voor mij open. Ik begon in het magazijn waar ik de codes leerde. Het leukste was als er weer nieuwe goederen werden bezorgd. Later, toen ik meer ingewerkt was, ging ik de vloer op en mocht ik bij de paskamers staan. Dat vond ik het leukst om te doen en ik, die nooit veel om mode had gegeven, werd bijna een mode adviseuse. De mensen luisterden naar me, namen mijn advies aan en liepen blij de winkel uit! En ze keerden terug en wilden door mij worden geholpen. Een groter (mode) compliment kon ik op dat moment niet krijgen.

Ik koester deze jaren die ik in de mode heb beleefd. Ze hebben mij gevormd (mijn verlegenheid werd een stuk minder!) en mijn liefde voor mode was aangewakkerd.

Waarom houd ik  zo van mode?

  1. Met mode kan ik uitdrukken hoe ik me voel en waar ik van houd.
  2. Setjes maken vind ik heel erg leuk om te doen. Eindeloos combineren met de stukken die in mijn kledingkast hangen.
  3. Ik houd me zoveel mogelijk aan de Parisienne stijl. Less is more.
  4. Voor de inspiratie lees ik vaak modeboeken- en tijdschriften. Ook bezoek ik graag mode tentoonstellingen.
  5. Trends. You love them or you hate them. Ik volg zeker niet alles, maar soms koop ik wel een trenditem (in de sale, dat dan weer wel :), zoals nu de “joggerstyle” broeken.
  6. Voor mij is winkelen heel ontspannen. Ik loop langs de rekken, voel de stoffen en maak setjes in mijn hoofd.
  7. Modegeschiedenis is iets wat ik heel interessant vind. Het is leuk om te zien dat alles weer een keertje terugkomt.
  8. Ik vind de mode wereld interessant. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe komt een modemerk tot stand? Hoe werkt een modeontwerper? Zo heb ik laatst de Netflix serie Mr. Selfridge gevolgd. Ik vind het razend interessant hoe deze man  het concept van een warenhuis in 1909 is gestart en je dit concept nog steeds terug ziet in de huidige warenhuizen zoals de  Bijenkorf.
  9. Mode maakt mij blij. Ik kan heel blij worden van een unieke vondst op mode gebied. Het jasje waar ik al zo lang naar zocht, of de perfecte broek die past zonder te knellen.
  10. Mode doet mij soms uit mijn comfort zone stappen. Af en toe draag ik toch dat jurkje en die korte broek, ondanks mijn onzekerheid die ik toch soms nog steeds heb.

Hoe omschrijf jij jouw modestijl?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: