10 tips voor het inrichten van een kleine keuken
Interieur

10 tips voor het inrichten van een kleine keuken

De kleine keuken

Een keuken is een ruimte waar we soms best veel tijd in kunnen doorbrengen. Maar als je een kleine keuken hebt, hoe richt je deze dan zo efficiënt mogelijk in? Vandaag deel ik 10 tips voor het inrichten van een kleine keuken.

Ik spreek uit ervaring. Onze keuken is ook niet heel groot. Voordat we een nieuwe keuken plaatsten, hadden we een kersenhouten keuken. Omdat de keukenruimte best klein en donker is, was dit geen handige keuze van ons zo’n 14 jaar geleden :). Toen wij op keukenjacht gingen voor ons huis heb ik me goed verdiept waar ik op moest letten en deze ervaring wil ik met jullie delen.

Maak een wensenlijst

Pak pen en papier en zet je wensen voor je kleine keuken op papier. Is het een keuken voor in je huis of voor in je vakantieverblijf, garage of studio? Wil je bovenkastjes of alleen lades? Welke keukenapparatuur heb je echt nodig? Welk kleurpalet wil je in de keuken? Is het een open keuken? Dan is het belangrijk dat de kleuren goed afstemmen met de ruimte die aan de keuken grenst. Wij hebben gekozen voor een lichte keuken (satijnwit om precies te zijn) en een lichtgroene muur zonder bovenkastjes om de ruimte optisch groter te laten lijken. Maar als je keuken nog veel kleiner is, is het wellicht wel handig om te kiezen voor bovenkastjes om voldoende ruimte te hebben om keukengerei op te kunnen bergen.

Handig opbergen van apparatuur

Als je een klein keukenblok hebt, is het handig opbergen van apparatuur echt een must. Maak weer een selectie welke apparatuur je echt gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een draaiplateau in een onderkastje voor het opbergen van pannen.

Kies voor mooie wandplanken waar je apparatuur kwijt kunt of zet er mooie voorraadpotten op met koffiebonen, pasta, rijst of andere levensmiddelen die je vaak gebruikt. Staat heel decoratief!

Nog meer ruimte creëren in een kleine keuken

  • Zet een leuke houten plank op de gaspitten of kookplaat voor nog meer werkruimte
  • Zet je borden in een leuk rekje, staat nog gezellig ook!
  • Kies voor de juiste verlichting om de ruimte gezellig en optisch groter te laten lijken.
  • Hang keukenhulpjes op een leuk rekje. Messen kun je kwijt op een magnetisch rekje.
  • Bevestig zakjes aan de binnenkant van de keukenkast, waar je spulletjes in kwijt kunt die niet zo heel decoratief zijn in het zicht, zoals vuilniszakken.
  • Koop, als je er plek voor hebt, een rijdend rekje, waar je de spullen die je vaak gebruikt, op kwijt kunt.
  • Zorg dat de keuken na gebruik netjes opgeruimd is. Dat oogt al ruimtelijker dan al die rondslingerende spullen.

Heb jij een kleine keuken? Zo ja, welke keuze(s) heb jij gemaakt bij het inrichten?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: