Parijs appartement
Parijs

10 tips om een prachtige zomer in Parijs te beleven

Parijs is altijd een goed idee, vooral tijdens de zomermaanden. De stad heeft zoveel te bieden dat er voor elk wat wils is! In dit blog deel ik 1o tips om een prachtige zomer in Parijs te beleven.

Parijs in de zomer

Paris Plages (juli-augustus) Tijdens de zomermaanden kun je een ultiem strandgevoel ervaren midden in Parijs! Er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals danslessen, fitnesslessen, beachvolleybal. Er is een jeu de boules baan en vele terrasjes. Voor meer informatie klik hier.

Slenteren door schaduwrijke straten om nieuwe hotspots te ontdekken. Eindig je wandeling op een terras met een drankje om je voeten te laten rusten.

Een boek lezen in een van de parken, zoals Parc des Buttes-Chaumont, Jardin des Plantes, Jardin du Luxembourg of Jardin des Tuileries.

Je kunt je dag doorbrengen aan het Canal Saint-Martin, waar je leuke cafés en restaurants en fotogenieke uitzichten kunt vinden.

Is het te warm? Zoek de airconditioning op en doe tegelijkertijd mode inspiratie op warenhuis BHV in de Marais, een favoriet warenhuis van de Parijzenaars. In juli zijn ook de Solden aan de gang!

Uitverkoop in Parijs 1024x768 - 10 tips om een prachtige zomer in Parijs te beleven

Films kijken in de bioscoop om te ontsnappen aan de hitte of ‘s avonds genieten van een film in de buitenlucht. Openluchtbioscopen zijn Cinema en Plein Air-festival.

Wandel langs de Seine  en geniet van de prachtige uitzichten en de zonsondergang.

Bezoek markten zoals Marché Raspail in Saint-Germain, Marché des Batignoles, Marché d’Aligre en Richard Lenoir in de buurt van Bastille en de Marché d’Enfants Rouge in de Marais.

Koop baguettes, kaas, fruit en drankjes en geniet van een picknick met uitzicht op de Eiffeltoren.

En wat denk je van een romantische avond buiten Parijs in een Chataux dat wordt verlicht door 2000 kaarsen? Je kunt zitten op de terrassen met uitzicht op het kasteel en genieten van een drankje en klassieke muziek. De avond eindigt om 22.50 uur en wordt “Candlelit Saturday” genoemd.

Ben jij ooit in Parijs geweest tijdens de zomermaanden? 

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: