10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven
Lifestyle

10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven

10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven

De zomer ziet er heel anders uit dan in de afgelopen jaren. Maar niet getreurd, want er zijn leuke en creatieve manieren te vinden om thuis een Franse zomer na te bootsen. Ik geef je 10 tips om een Franse zomer thuis te beleven.

Picknicken. Neem een fleurige plaid en pak een picknick mand vol lekkers en zoek een mooi plekje uit. Dit kan je achtertuin zijn of ergens in de natuur. Neem een vers knapperige baguette, kaas, fruit, wijn of een homemade limonade en zoetigheid en je hebt een heerlijke Franse picknick.

food 1150029 640 - 10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven

Drink Franse drankjes, zoals bijvoorbeeld Orangina.

Speel een potje jou de boules!

Maak een kaasplank. Een kaasplank ziet er altijd zo gezellig en heerlijk uit en je kunt er veel mee varieren. Vraag advies aan je plaatselijke kaaswinkel, voor aanbevelingen voor nieuwe kazen om te proberen.

cheese platter 3750901 640 - 10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven

Bezoek markten. Neem een rieten mand mee en haal verse producten op de markt. Kies de mooiste groenten, het kleurrijkste fruit, precies zoals de Fransen dat doen. En daarna heerlijk kokerellen en in de tuin opeten.

Bereid Franse gerechten. Ratatouille is een echt zomers Frans gerecht, dat je kunt eten bij een BBQ of met vers knapperig stokbrood. Maar wat dacht je ook van een zomerse ratatouille, coq au vin, een quiche of bbq.

Lees boeken die je weg laten dromen naar Frankrijk. In een aparte blog zal ik jullie mooie boekentips geven om heerlijk over Frankrijk te lezen.

Draag streepjes en espadrilles. De outfit van de Francaise en je kunt er alle kanten mee op. Ik ben een grote fan van strepen en je vind deze veelvuldig terug in mijn kledingkast. Kwalitatieve goede merken zijn Petit Bateau of Saint James.

Kijk naar de film ‘A Good Year’. Dit is een van mijn favoriete films en zal je meenemen naar de zomer in de Provence. Pak je favoriete rosé erbij en geniet!

Blader door je Franse vakantiefoto’s en haal herinneringen op. Zo fijn om die momenten weer te (her)beleven.

Heb jij nog aanvullingen? Ik lees ze heel graag in de comments.

Inspiratie om te bewaren

10 tips om een Franse zomer thuis te beleven 683x1024 - 10 Tips om een Franse zomer thuis te beleven

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: