Lifestyle

10 manieren om van een Indian Summer te genieten

10 manieren om van een Indian Summer te genieten

10 manieren om van een Indian Summer te genieten

De zomer was al top en nu worden we ook nog getrakteerd op een echte Indian Summer.  Dat vind ik echt leuk, want ik hou niet zo van de lange winters. Hoe langer dit seizoen wegblijft, hoe beter (voor mij). Meestal gaan mijn man en ik op vakantie in september, of het dit jaar nog gaat lukken, blijft spannend maar ik deel wel 10 manieren om van een Indian Summer te genieten.

Wat betekent Indian Summer?

De nazomer, oudewijvenzomer of sint-michielszomer (soms ook wel als Été Indien of Indian Summer aangeduid) is de periode van eind septembertot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. Weliswaar daalt in deze tijd van het jaar de gemiddelde middagtemperatuur in De Bilt van ongeveer 20 graden naar 9 graden, maar er zijn ook regelmatig periodes die volledig aan de zomer doen denken (bron: Wikipedia).

Geniet van een Indian Summer: 10 Tips!

1. Leef je leven buiten. Geniet van je lunch of diner in het zonnetje of lees een boek.

2. Boek een citytrip. De steden zijn minder druk en dus kun je er volop van genieten!

3. Geniet van een extra lang weekend thuis.  Geniet van je tuin, je eigen stad of ontdek nieuwe plaatsen.

4. Maak lange bos- of strandwandelingen. Ik wandel graag door de bossen om de kleurwisseling van de bladeren te bewonderen of om de wind in mijn haar langs de zee te voelen. Na de wandeling is het heerlijk om te genieten van een drankje op een terras.

5. Geniet van zonsondergangen. Het licht is geweldig in deze tijd van het jaar.

6. Tuinieren. Maak je tuin winterklaar. Gooi uitgebloeide planten en bloemen weg. In plaats daarvan is het leuk om de tuin op te fleuren met bolchrysanten of heide.

7. Neem je camera en ga naar een stad of natuur om je fotografische vaardigheden te verbeteren.

8. Lees een boek of tijdschrift op een zonnig terras. 

9. Ruim je kledingkast op. 

10. BBQ’s in de avondzon. 

Houd jij ook zo van de Indian Summer?

12 thoughts on “10 manieren om van een Indian Summer te genieten

  1. Oh heerlijk! Ik hou heel erg van de herfst, maar stiekem kan ik ook nog zo genieten van de warmte van de zomer. En je hebt gelijk, hoe langer de winter wegblijft, hoe beter. Ik hoop dat jullie in september nog eventjes weg kunnen.

  2. Ik herken wat je schrijft, hoe langer het zomer is, hoe beter! (Voor mij dan.) Ik zeg rond deze tijd van het jaar altijd nazomer, maar Indian summer klinkt eigenlijk ook wel heel chic!

  3. Het voelt een beetje als een bonuszomer. Het luxeprobleem is wel dat het ’s ochtends als ik naar mijn werk vertrek best fris is, dus ik ben altijd verkeerd gekleed, haha. Zodra alles herfstkleuren krijgt, vind ik het helemaal leuk om naar buiten te gaan.
    Shirley recently posted…De leukste wijken van AntwerpenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.