10 Franse dingen die ik mis
La Vie Parisienne

10 Franse dingen die ik mis

Dit jaar was ik gezegend dat ik wel drie keer naar Frankrijk mocht afreizen. Naar Nice en twee keer naar Parijs. Als ik de grens al oversteek, voelt het als thuiskomen en heb ik altijd een nostalgisch gevoel als ik weer huiswaarts keer. Wat zijn dan de 10 Franse dingen die ik mis?

Baguettes & croissants

Laat ik maar meteen weer starten met eten. De Franse baguettes en croissants vind ik het allerlekkerst en ben altijd heel blij, als er een mandje met de ovenverse baguettes op tafel worden gezet.
‘s Ochtends geniet ik altijd van de croissants. Niet goed voor de lijn, maar dat loop ik er dan wel weer vanaf 🙂

baguettes e1512124518585 - 10 Franse dingen die ik mis

De taal

Ik vind de Franse taal een van de mooiste talen. Ik was er best goed in op school. Helaas is er wel veel weggezakt. De laatste tijd lees ik meer Franse blogs, om toch de taal een beetje op te krikken.

De schoonheid

Frankrijk heeft van alles te bieden. Bergen, meren, vlak landschappen, historische steden, zee. Ik hou van deze diversiteit.

Promenade des Anglais - 10 Franse dingen die ik mis

De mooie steden en dorpjes

Hierop inhakend: Frankrijk heeft prachtige steden en dorpjes. Ik hou vooral van de Provençaalse dorpjes waar je heerlijk door de nauwe straatjes kunt slenteren. Mijn favoriete zijn: Menton, Antibes en Eze. Ik zal hier eens een aparte blog post aan wijden.

Nice e1512124615586 - 10 Franse dingen die ik mis

 

Joie de vivre

Het joie de vivre levenstijl van de Fransen is mij op het lijf geschreven. De levensvreugde die zij genieten, vind ik ook heel inspirerend. Van bijna elk klein dingetje wordt volop genoten. Een zonsopgang, een heerlijke maaltijd (waar uitgebreid de tijd voor wordt genomen!), een vondst doen tijdens de brocante markten, een wandeling…

Parijs en de Cote d’Azur

Zoals ik in het begin schreef, ik heb altijd een beetje heimwee naar Parijs en de Cote. Als ik hier verblijf, voelt het zo goed, dat ik het echt bijna als mijn tweede huis zie (en soms van een huisje hier droom :)).

paris 1399197 640 2 - 10 Franse dingen die ik mis

Ben jij weleens in Frankrijk geweest? Wat vind jij het leukst aan dit land?

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: