10 dingen waar ik op let als ik ga shoppen

10 dingen waar ik op let als ik ga shoppen

Winkelen … het kan heel leuk zijn, maar soms ben je overweldigd door de vele winkels, merken en trends. Om het allemaal leuk te houden, deel ik de 10 dingen waar ik op let als ik ga shoppen.

De 10 dingen waar ik op let als ik ga shoppen zijn:

Het eerste wat ik doe is mijn garderobe checken. Welke items heb ik? Wat mis ik? Ik vind het leuk om dit eerst te controleren en een boodschappenlijstje te maken om miskoopjes te voorkomen.

Ik shop vaak tijdens de vroege ochtenden, dan is het minder druk.

Met een heerlijke kop thee zoek ik naar inspiratie op internet bij  Zalando, H & M, Pinterest, de Bijenkorf, WhoWhatWear.

Waar ga ik winkelen? Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Breda? Elke stad heeft zo zijn eigen sfeer, ook als het om mode gaat.

Ik draag goede onderkleding en schoenen tijdens mijn shopping sessie om een goede indruk van de outfits die ik pas, te krijgen.

Wanneer ik aan het winkelen ben, maak ik vaak eerst rondje langs de winkels om te zien wat er te koop is en dan neem ik pas een beslissing wat ik wil gaan kopen.

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Als het sale is, koop ik vaak de klassieke stukken: witte tops, T-shirts, jeans, tassen, schoenen, jassen..

Ik plan altijd een lunch tussen winkelen door, om lekker uit te rusten en te genieten van mijn shoppingdagje.

Ik volg altijd mijn intuïtie. Als een kledingstuk niet lekker zit of niet flatteert, gaat het zo weer terug het rek in. Let ook niet teveel op de maatvoering, het is maar een richtlijn. De spiegel liegt niet 🙂

Geniet van het shoppen!

Waar let jij op als je gaat shoppen?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren



23 thoughts on “10 dingen waar ik op let als ik ga shoppen”

 • Best slim eigenlijk om eerst je kledingkast te checken en dan pas te gaan winkelen! Dat voorkomt inderdaad de nodige miskopen of een aankoop waarvoor je eigenlijk al iets soortgelijks had. Zelf ben ik een snelle shopper en sjees ik vaak de winkels door. Ik zie meestal redelijk snel of ergens iets hangt wat ik leuk vind. En als dat niet het geval is, ben ik vaak al snel de winkel weer uit 😉
  Romy recently posted…Welk advies zou jij jezelf willen geven?My Profile

 • Ik heb minder structuur dan jij. Ik koop soms nog vlug iets omdat ‘ik echt niets heb om aan te doen’ . Dat valt dikwijls tegen. Je moet inderdaad je tijd nemen. Tegenwoordig laat ik de tickets er een tijd aan en pas ik de kleding nog een paar keer thuis. Als ik dan nog twijfel breng ik ze terug.

 • Ik let ook heel erg op wat ik echt nodig heb. Kwaliteit boven kwantiteit! Verder ga ik ook graag gewoon op mijn gevoel af. Op voorhand weet ik meestal al wel wat ik wil kopen, en dan koop ik het ook alleen maar als ik mij er echt goed bij voel 🙂

 • Ik let ongeveer wel op dezelfde dingen; al voeg ik er ook nog ‘prijs-kwaliteitverhouding’ aan toe. Als ik een shirtje van 30 euro zie en weet dat ik iets soortgelijks kan vinden voor een tientje minder, dan laat ik ‘m ook hangen! (of jurkjes die 45 euro zijn en elders 20 :P)

 • Ik maak niet op wat ik in de kast heb liggen, omdat ik dat wel een beetje weet. Maar als ik kleding ga shoppen koop ik meestal de dingen die ik al maanden heb gezien maar er toen gewoon geen geld voor had. Meestal verdwijnen die dingen dan in mijn mand. Maar ik pas ze wel eerst natuurlijk! Ik ben een ongelooflijke twijfelaar als het op kopen aankomt, ben enorm zuinig. Maar soms heb ik zo een kledingstuk waarvan ik het zie en het pas en ik zelfs niet twijfel of ik het ga kopen. Ik koop trouwens geen kleding van meer dan 20 euro. Zoveel heb ik niet over voor een kledingstuk haha. Maar jij hebt wel een slimme shopmanier! Zo voorkom je zeker dat je overbodige dingen koopt en dat je geld uitgeeft waar je het niet wil uitgeven!
  nikita recently posted…Want het kan zomaar voorbij zijn…My Profile

 • Haha, leuk om te lezen hoe jij daarmee om gaat. Zelf doe ik het net iets anders. Ik koop veel online, maar als ik ga dan ga ik vroeg en koop ik het meteen als ik iets top vind. Ook als ik er later spijt van krijg omdat ik iets mooiers zie: maar dan koop ik het toch gewoon allebei? Slecht hè! 🙂

  • Leuk om te lezen hoe jij er mee om gaat 🙂 Ik herken dit wel hoor haha. Ik deed dit ook vaak, totdat mijn kast begon uit te puilen en ik het overzicht kwijt was 🙂

 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n grote shopper ben. Ik probeer altijd iets te lopen wat ik nodig heb (of nodig denk te hebben…), als er bijvoorbeeld net een item kapot is ofzo. En als ik een bijzonder item zoek (bijvoorbeeld voor een feest), dan vind ik het heerlijk om eerst even online te kijken. Eigenlijk heb ik, sinds ik een fijne online-winkel gevonden heb, nog maar weinig in gewone winkels gekocht..

  Je hebt gelijk, de maat is helemaal niet ‘maatgevend’. 😉 Het verschilt zo per merk!
  Josephine recently posted…Charles Dickens’ ‘Nelly’ of ‘The Old Curiosity Shop’My Profile

 • Goede punten! Soms heb je wel de goeie shopvibe, soms niet. Het is wel handig om dan even te focussen en te kijken waar je naar op zoek bent, ipv het op te geven en naar huis te gaan (wat ik nogal gauw doe ;))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: