10 dingen die je niet moet doen volgens de Parisienne
La Vie Parisienne

10 dingen die je niet moet doen volgens de Parisienne

Wat zijn de 10 dingen die je niet moet doen volgens de Parisienne? Lees snel verder.

Wat doet een Parisienne niet?

  1. Shoppen in les Halles op zaterdag. Tenzij je langen rijen aanbidt…
  2. Wandelen op de Champs-Elysees. Als een straat de bijnaam “de mooiste avenue ter wereld” krijgt, dan is het meestal een toeristische hotspot, vol met mensen dag en nacht. En er zijn meer plekken in Parijs met meer charme …
  3. Links op de roltrap stilstaan. Als je dit doet, irriteer je de  Parijzenaars, die altijd in hun haast willen passeren.
  4. De Eiffeltoren beklimmen (ja, echt!). De Eiffeltoren is een van de meest bezochte monumenten ter wereld maar is ontzettend druk! Als je echt een prachtig uitzicht op Parijs wilt zien, ga dan naar de top van de Tour Montparnasse of op de heuvel van Montmartre.
  5. De glimlach van de Mona Lisa bewonderen. Het bewonderen van dit mythische portret is een bijna onmogelijke opdracht. Vaak is het verborgen achter een horde nieuwsgierige toeristen en  is het moeilijk om dit kleine schilderij meer dan een paar seconden te zien.
  6. Een normaal loopritme aanhouden. Als je opdringerige en hatelijke blikken wilt vermijden, is het essentieel om snel te lopen … een beetje zoals nordic walking, maar dan zonder de stokken.
  7. Een chocolade broodje bestellen bij de boulangerie.
  8. Glimlachen. Dat gebeurt gewoon niet in Parijs….
  9. Op vakantie gaan als je in Parijs bent. Augustus is de beste tijd van het jaar om van Parijs te genieten! De stad is leeg en de straten zijn verlaten … Eindelijk!
  10. De metro nemen tijdens de spits, behalve als je graag aan elkaar geplakt zit en de geur van zweet natuurlijk 🙁

Mijn mening

Tja, er is al genoeg gezegd over de Parisienne en ik neem bovenstaande ook met een korreltje zout. Al ben ik het weleens met nummer 1, 3 en 9. Maar goed, ik ben dan ook geen echte Parisienne 🙂

 

Herken jij hier iets in?

 

bron: MarieFrance
header foto: Pixabay

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: