parisianthings3 - 10 dingen die ik zou doen als ik in Parijs zou Wonen
La Vie Parisienne

10 dingen die ik zou doen als ik in Parijs zou Wonen

1. Frans leren. Ik heb jarenlang Frans op school geleerd, maar mijn Franse taalvaardigheid kan zeker verbeterd worden.
2. Mij laten inspireren door de Parisiennes en geweldige outfits dragen! Ik zou bijvoorbeeld gaan shoppen bij Sezane, Ines de la Fressange, Isabel Marant en de vele vintage boetieks.
3.Genieten van een echt Parijse ontbijt met croissants en café au laits. En ja, ik loop dan naar mijn werk in plaats van de metro te nemen om wat calorieën kwijt te raken 🙂
4. Nieuwe plekken in Parijs ontdekken in plaats van de bekende hotspots. Urenlang dwalen door de Parijse straten, foto’s maken en mijn notitieboekje volschrijven met nieuwe adresjes (en deze met jullie delen uiteraard!).
5. Niet meteen naar huis gaan vanuit het werk maar eerst genieten van een drankje in een leuk café of wandelen in het park.
6. Op zaterdagavond genieten van een diner in Le Procope of La Coupole, twee restaurants met geschiedenis en een prachtig art nouveau-interieur, waar ik erg van hou. De opening van La Coupole in 1927 werd gevierd met 3000 beroemdheden en 1200 flessen champagne. Gedurende vele jaren werd dit populaire restaurant bezocht door schrijvers en kunstenaars zoals Léger, Picasso, Man Ray, Brassai, Sartre en Hemingway. Le Procope wordt het oudste restaurant van Parijs genoemd. Het werd geopend in 1686. In de 18e eeuw was het de ontmoetingsplaats van de intellectuelen.
7.Wonen in een “echt” Parijse appartement. Visgraatvloeren, hoge plafonds, een prachtig uitzicht vanuit het balkon, een grote spiegel aan de muur. Ik heb een aantal leuke Parijse appartementen verzameld op Pinterest.
8.(Oude) Franse films bekijken in historische bioscopen als het regent.
9. Het Palais Galliera bezoeken, het modemuseum van Parijs! Deze staat hoog op mijn verlanglijstje!
10.Het is PARIJS! … de perfecte plek om dromen na te jagen!

Zou jij in het buitenland willen wonen? Zo ja, waar?

19 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: