10 dingen die ik zou doen als ik in Nice zou wonen
Franse Riviera

10 dingen die ik zou doen als ik in Nice zou wonen

Zoals jullie wellicht weten, droom ik altijd van wonen in Parijs. Parijs is alleen niet de enige plek waar ik een tijdje zou willen wonen en werken. Vandaag deel ik de 10 dingen die ik zou doen als ik in Nice zou wonen…de stad die ik al talloze keren heb bezocht en ook een van mijn favorieten is.

1. Ik zou veel tijd op het strand doorbrengen. Het strand en de zee zijn mijn favoriete plekken. Voor het werk en na het werk zou ik hier zeker vaak te vinden zijn. Tijdens mijn vakanties in Nice ging ik elke dag naar het strand om even te zitten (en soms mediteren) en om te genieten van het uitzicht.

2. Een eigen vintage winkeltje openen zoals Caprice Vintage Shop, maar dan ook met een koffiebarretje erbij. Dit is echt iets wat steeds bij mij terugkomt. Om alvast in de stemming te komen, komt dit ook terug in het boek dat ik aan het schrijven ben.

3. De dorpjes in het binnenland verkennen. In het achterland van de Cote d’Azur zijn prachtige dorpjes te vinden, zoals het kunstenaars dorp Saint Paul de Vence, Gordes, Fayence, Roquebrune sur Argens, Bormes les Mimosas….er is genoeg te ontdekken om de echte Zuidfranse sfeer te beleven.

4. ‘s Avonds een drankje doen bij Cafe Metropolitain in de Avenue Jean-Medecin. Dit is een van mijn favoriete cafe’s in Nice waar een heel fijn sfeertje hangt en waar regelmatig live muziek is.

Nice Promenade des Anglais 1 - 10 dingen die ik zou doen als ik in Nice zou wonen

5. Ochtendwandelingen maken op de Promenade des Anglais en de zonsopkomst bewonderen.

6. Mijn dagritme zou er totaal anders uitzien dan ik nu heb. In Zuid-Frankrijk wordt er ook meer buiten geleefd en dat is iets waar ik enorm van hou. Ik ben niet iemand die constant maar binnen kan zitten. Ook de lunch is langer dan hier in Nederland, er wordt echt de tijd voor genomen.

7. Veel meer buiten leven, zie vorige punt. Door het klimaat, speelt het leven in Nice zich veel meer buiten af. Ik merk het al als we er op vakantie zijn. De hotelkamer zien we alleen voor het slapen en het douchen.

8. Wandelingen maken door de prachtige natuur in het binnenland. Er zijn heel veel wandelroutes vanuit Nice. Ze lijken mij stuk voor stuk prachtig om te bewandelen.

9. De lokale lekkernijen bereiden, zoals ratatouille, pistou (koude saus gemaakt van teentjes knoflook, verse basilicum en olijfolie), Socca (pizza van kikkerwtenmeel en olijfolie), Pain bagnat (Nicoise sandwich met o.a. tonijn), Salade Nicoise, steak de boeuf, noem maar op.

10. Wonen in een mooi appartementje, het liefst in het oude gedeelte van Nice (Vieux-Nice). Zo kan ik op de markt (Cours Saleya) mijn boodschappen doen en ‘s ochtends mijn koffie drinken op een zonnig terras na mijn wandeling op de boulevard. Een perfecte start van een dag aan de Cote d’Azur!

Ja, ik zie mijzelf dus echt voor een langere tijd in la douce France wonen en werken. Niet voor maanden, maar wel voor een paar weken. Het is een droom die ik al langer heb en ik hoop deze echt uit te kunnen voeren.

Ben jij wel eens in Zuid-Frankrijk geweest?

15 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: